Sterk DSZ 2 wint met overtuigende cijfers van Woezik 5

Sterk DSZ 2 wint met overtuigende cijfers van Woezik 5

4 oktober 2021 17:45

Erik v.d. Heuvel

Terwijl afgelopen zondag 175 wielrenners over de kasseienstroken van Parijs naar Roubaix stuiterde, streed DSZ 2 rondom het middaguur in Wijchen tegen Woezik 5. Hoewel de regen voor een treurige uitstraling zorgde, was er voor de ploeg uit Boven-Leeuwen weinig om over te treuren. Na 90 minuten stond er een eclatante 1-7 overwinning op het wedstrijdformulier. Aan mij wederom de taak om jullie in woord en geschrift mee te nemen in deze wedstrijd.

Afgelopen donderdag werd al bekend dat DSZ 2 met een andere keeper zou spelen dan Terrell. Terrel speelde deze middag mee bij DSZ 1, maar gelukkig was Ons Aller Twidde in goede (keepers)handen. Paul van Hees keerde terug na lang blessureleed en maakte in de wedstrijd tegen Woezik 5 zijn rentree als keeper.
 
Interim-trainer Gijs van Gent begon de wedstrijd tegen Woezik met hetzelfde verdedigende kwartet als vorige week. Dat betekent een basisplaats voor Rick, Mark, Thijs en Neill Roelofs. Op het middenveld speelde Mustafa, Marvin en Roy. De laatstgenoemde speelde met de punt naar voren. Voorin was er een basisplaats weggelegd voor Neill Schiks, Yorick en Nick.
 
Vroeg in de wedstrijd kwam DSZ 2 al op voorsprong. Na een knappe actie vanaf de linkerzijde wist Yorick Diebels op kundige wijze de achterlijn te halen. Een bekeken pass op Marvin was voldoende om de score te openen. De middenvelder krulde de bal namelijk in één keer in de rechterhoek en liet de keeper van Woezik volkomen kansloos. Zo stond er na zes minuten de 0-1 al op het scorebord.
 
Lang wachten op de tweede treffer was het niet. Een dieptepass van Roy Schiks kwam perfect in de loop van Yorick Diebels. De spits ging gretig op zoek naar zijn eerste doelpunt, maar in zijn poging raakte hij de paal. In de rebound belandde de bal bij de keeper die de bal niet wist te klemmen en behoorlijk onhandig de bal panklaar legde voor Nick Peters om in te schieten. Zo omschreven, zo geschiedde. Rustig en beheerst werkte Nick de bal tegen het net.
 
Met een 0-2 voorsprong zat DSZ 2 dus op al vroeg rozen en werd Woezik 5 amper ruimte geboden om te kunnen reageren. Na een kwartier werd er dan ook de derde treffer van de wedstrijd toegevoegd. Aanvoerder Thijs van Dreumel bracht vanuit de achterste linie door de lucht Yorick prachtig in stelling om af te werken. Waar de diepgaande spits eerder de bal op de paal zag afketsen, wist hij ditmaal wel loepzuiver de bal in de lange hoek te schieten. 
 
Waar Ons Aller Twidde al meermaals het doel (succesvol) onder vuur had genomen, duurde het voor Wijchenaren tot de 25e minuut om tot een gevaarlijk schot te komen. Een moment van onachtzaamheid zorgde ervoor dat de rechterspits de diepte in werd gestuurd. Met zijn snelheid passeerde hij de verdediging en kon alleen op Paul af. Hoewel hij nog nauwelijks getest was, liet Paul zich meteen van zijn beste kant zien. Het schot in de lange hoek van Woezik werd katachtig door onze keeper uit het doel gehouden. 
 
Vanaf de zijkant was het genieten om het spel van Ons Aller Twidde te aanschouwen. Richting het einde van de wedstrijd kwamen daar nog twee prachtige doelpunten bij. Voorafgaand aan deze twee doelpunten mistte Nick nog de grootste kans op de 0-4. Een mooie passeeractie en goede voorzet van Yorick leek voor het intikken, maar Nick schoot de bal over het doel heen. 
 
Als het niet makkelijk kan dan maar op de lastige manier, moet Nick gedacht hebben. Nog geen twee minuten later is het wel raak voor de rechtsbuiten. Vanuit een moeilijke hoek en onder druk van een verdediger besloot Nick om het doel onder vuur te nemen. Een krachtig schot vloog over de keeper en vloog perfect in de linkerbovenhoek. Zijn gemiste kans werd meteen vergeten en de 0-4 stond op het scorebord.
 
De 0-4 verdiende zeker een nominatie voor 'Doelpunt van de Wedstrijd', maar de 0-5 kwam ook zeker in aanmerking voor deze fictieve prijs. Marvin, die het eerste doelpunt maakte op aangeven van Yorick, bewees de aanvaller een wederdienst met een mooie dieptepass. De dieptepass was al van enige schoonheid, maar Yorick maakte er een kunststukje van door met één schijnbeweging drie ijverige verdedigers van Woezik het bos in te sturen. Koel en beheerst schoot hij het vijfde doelpunt van DSZ 2 langs de keeper tegen de touwen.
 
In de rust werden Mark en Roy bedankt voor hun bewezen diensten op het veld en werden vervangen door Jop en Jesper. De laatstgenoemde liet al vrij snel in de tweede helft zijn waarde zien. Na twee minuten 'stuufde' hij langs de hele linkerflank om een goede voorzet af te geven op Yorick. Als een volleerde spits, tikte Yorick kort na rust de 0-6 op het scorebord. 
 
Een minuut daarna had Woezik dan toch het gewenste doelpunt aan hun zijde op het scorebord. Een slordig hakballetje van Mustafa zorgde ervoor dat Woezik ver op onze helft kon aanvallen. Een kleine passeeractie van de middenvelder en schot in de lange hoek zorgde ervoor dat Woezik de hatelijke nul van het scorebord kon worden vervangen voor een 1. 
 
Langs de zijlijn liepen Glenn, Silvester en Rafat zich warm om in te vallen voor Neill Schiks, Yorick en Thijs. Gelukkig voor Neill en Yorick was er nog een klein beetje tijd voor één aanval. De rechterverdediger van de Wijchenaren treuzelde net iets te lang in de opbouw waardoor Neill goed druk kon zetten en de bal kon afpakken. Met het balverlies van Woezik lag alle ruimte achterin open. Een goede voorzet verzorgde de perfecte aanzet tot het vierde doelpunt van Yorick deze middag. 
 
20 minuten voor tijd kreeg Ons Aller Twidde nog een uitgelezen kans om de score verder uit te breiden. Jesper zocht de dribbel richting het doel van Woezik, toen hij in het penaltygebied werd gehaakt. De goed fluitende scheidsrechter wees resoluut naar de stip en DSZ 2 mocht een penalty nemen. 
 
De penaltynemer schoot de bal in de linkerhoek, echter was het schot niet zuiver genoeg in de hoek en de keeper van Woezik bracht uiteindelijk goed redding. Na de wedstrijd werd mij door de penaltynemer nadrukkelijk gevraagd zijn naam niet in het verslag te noemen. U zult begrijpen dat ik niet anders kan dan dit verzoek in te willigen. En eerlijk is eerlijk, Jesper zou ook niet blij zijn als ik zijn naam daadwerkelijk zou noemen. 

In het restant van de wedstrijd houdt DSZ 2 grip op de wedstrijd en komt middels nog een aantal keren tot goede kansen, maar weet de score van 1-7 niet meer verder uit te breiden. 

Het aanvallende trio van deze wedstrijd heeft een aanzienlijk groot aandeel in het verslag gekregen met alle doelpunten en gemiste kansen. Toch wil ik hierbij niemand te kort doen. Het team heeft een zeer goede wedstrijd op de mat gelegd en verdienen een groot compliment voor de scherpte, het goede veldspel en de strijd die werd geleverd. Naast alle doelpunten kun je vanaf de zijkant je oprecht genieten van bijvoorbeeld de ijverige Neill Roelofs, het inzicht van Mus, de harde tackles van Rick en Jop of het ietwat dikke lichaam van Glenn. Daar kan zelfs een spannende wedstrijd van Ajax, Feyenoord of Liverpool niet tegenop. 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!