DSZ 2 wint eerste competitiewedstrijd van Unitas ‘28 2

DSZ 2 wint eerste competitiewedstrijd van Unitas ‘28 2

27 september 2021 14:45


Na één oefenwedstrijd en drie bekerwedstrijden kon Ons Aller Twidde zich afgelopen weekend eindelijk opmaken voor de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen. Beginnend met een thuiswedstrijd tegen Unitas ‘28 2.

DSZ 2 kampte afgelopen weekend met wat personele problemen, waardoor een viertal spelers van DSZ/Leones 3 aansloot bij deze wedstrijd. Zo kreeg interim-coach Gijs van Gent meer ruimte om zijn opstelling neer te zetten. Zoals vertrouwd stond Terrell onder de lat. Voor hem stond het verdedigende kwartet Rick, Mark, Thijs en Neill Roelofs. Luuk, Mustafa en Roy vormde het middenveld en voorin zorgde Neill Schiks, Sjors van Ooijen en Nick voor de dreiging naar voren.

Het eerste kwartier was voor DSZ 2 voornamelijk aftasten en zoeken naar een gat in de verdediging van Unitas ‘28. Na de eerste 15 minuten kreeg het tweede elftal van DSZ steeds meer grip op de wedstrijd en hielden ze Unitas op hun eigen helft. Dat resulteerde in een aantal goede kansen, waardoor bij de voorhoede afwisselend het doel van de tegenstander onder vuur namen. Waarbij onder andere Neill Schiks met een verwoestend schot nog de bal op de deklat zag afketsen. Helaas bleven de doelpunten nog uit, maar had DSZ 2 duidelijk de overhand in deze wedstrijd.

Kwam Unitas ‘28 er helemaal niet aan de pas in de eerste helft? Oh jawel hoor. De ploeg uit Wamel kwam er af en toe wel gevaarlijk uit via een snelle counter, maar wist vaak door besluiteloosheid van de aanvallers niet tot groot gevaar te zorgen. Het grootste gevaar in de eerste helft voor Terrell kwam voornamelijk voort uit onze eigen onrustige en slordige opbouw, waarbij het tot tweemaal toe maar net goed afliep. 

Met nog één minuut te gaan in de eerste helft ontsnapte Neill Schiks nog een keer aan zijn directe tegenstander. In zijn dribbel naar het doel leek de keeper nog de bal te kunnen pakken, maar Neill Schiks tikte de bal met enig geluk er nog net voorbij. Vanaf de achterlijn wist hij, in een uiterste poging om de bal binnen te houden, nog de bal voor te geven. Uiteindelijk was het Neill Roelofs, de onvermoeibare linksback met (wederom) een kater, die de bal van dichtbij tegen het net wist te jagen. Zodoende ging DSZ 2 rusten met een verdiende 1-0 voorsprong. 

Na rust kwamen Raymond, Robin en Dennis in het veld voor Mark, Roy en Nick. Niet lang daarna in de tweede helft zouden ook Kevin de Reuver en Silvester Ouwerling hun opwachting maken in het veld. Het laatstgenoemde tweetal vervingen Rick (blessure) en Neill Schiks (geselecteerd voor DSZ 1).

DSZ 2 kwam goed uit de startblokken in de tweede helft en ging door waar het de eerste helft mee eindigde. Al vrij snel kreeg DSZ 2 een vrije trap op de helft van Unitas en daarbij schoven een aantal verdedigers mee naar voren. De vrije trap belandde bij Raymond Janssen, die hem op zijn beurt eerst aannam met zijn borst en daarna met een kundige omhaal de bal naar de verre hoek schoot. De keeper dook wel, maar kon alleen maar toekijken hoe deze wonderschone actie via de paal in het doel belandde en zo de 2-0 op het scorebord noteerde.

Rondom de 60e minuut kreeg Silvester de grootste kans op de 3-0. Na een snelle loopactie van Dennis van Hees bracht hij de bal voor op de inlopende Silvester. Zonder aarzeling schoot Silvester op doel, maar de lat bracht nogmaals redding voor de Wamelse ploeg. 

In de laatste minuten van de wedstrijd werd het toch nog spannend. Unitas ‘28 probeerde nog tot een slotoffensief te komen en deed dat voornamelijk door zoveel mogelijk lange ballen in de zestien te gooien. In de 80e minuut wist een aanvaller van Unitas ‘28 zich voor het eerst vrij te maken van de goed invallende Juijn en schoot hard en onhoudbaar de 2-1 achter Terrell.

Het doelpunt gaf hoop aan Unitas ‘28 om er nog minimaal een punt uit te halen. Maar de aanvallende intenties van de club uit Wamel ging ook gepaard agressief randje. Na een overtreding van Roy Schiks vloog de vlam in de pan bij de middenvelder van Unitas en ging ‘verhaal halen’. Na wat duw-en-trekwerk kregen beide spelers een rustperiode langs de kant. Nog geen vijf minuten daarna voltrok zich bijna hetzelfde tafereel, wanneer Thijs een stevige overtreding inzet op een aanvaller om de tempo uit het spel te halen. Ook deze spelers werden naar de kant gestuurd voor een rustperiode. Niet veel later floot de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd.

Ondanks een hectische slotfase wist DSZ 2 alsnog de drie punten in eigen huis te houden. Het was misschien niet altijd even goed of sprankelend, maar er werd gestreden voor elke meter en dat geeft voor nu genoeg goede moed voor de volgende wedstrijden. Extra dank aan de heren van DSZ/Leones 3 voor hun beschikbaarheid en inzet in deze wedstrijd.

De grootste prestatie van afgelopen zondag werd niet op het voetbalveld van DSZ gehaald, maar in Westfriesland. Jesper van Cleef en Rens Smidt namen deel aan een triathlon om geld in te zamelen voor het goede doel. Een groot compliment aan beide heren voor deze prestatie!

Bron: Erik v.d. Heuvel
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!