Wedstrijdverslag DSZ MO13- Trekvogels 4 september 2021

Wedstrijdverslag DSZ MO13- Trekvogels 4 september 2021

12 september 2021 16:00

Danny Thijssen

Afgelopen zaterdag mochten onze meiden van de MO13 weer hun opwachting maken tijdens een officiële wedstrijd. De aanloop naar deze eerste wedstrijd tegen de Trekvogels, verliep toch wat stroef. Mensen die toch nog op vakantie waren, schoenen kwijt of te klein en vooral niet te vergeten de “stomme” regels van de KNVB. Dat is stom, wat een onzin, belachelijk, dat gaan we echt niet doen, waren veel gehoorde kreten op de velden. Spanning, tot aan de aftrap.

Zaterdagochtend, 09.50 uur. Het fluitsignaal, eindelijk. De eerste stappen op het grote veld, effe wennen. Wel werden de meiden gesteund door een grote schare supporters die vanuit Boven-Leeuwen de reis naar Nijmegen hadden gemaakt. 

Dat wennen duurde 5 minuten. Iedereen wist waar te staan en wie te verdedigen. Alle meiden hielden zich aan de afspraken en taken. Het positiespel was goed verzorgd. De meiden kwamen tot mooie aanvallen, soms lange ballen, dan weer een rush langs de lijn in gang gezet door een mooie combinatie. Kansen werden aaneengeregen, maar het vizier stond nog niet geheel scherp. De eerste corner. Een mooie ingestudeerde variatie die het net liet bewegen, alleen via de buitenkant. De eerste juichbewegingen werden al in gang gezet. Helaas, nog even geduld. Niet veel later weer een corner. Een ander ingestudeerde variatie van Fiene die in eerste instantie werd verdedigd, maar die de Oranjewitten 2 tellen later toch nog liet juichen. De bal kwam voor de voeten van Roos, die volgens afspraak de bal dus toch nog in het netje deed belanden. Tot aan de rust hielden we de 0-1 zonder veel problemen vast. 

Het tweede bedrijf was eigenlijk een kopie van het eerste. Wat personele wisselingen zorgden ervoor dat we weer even onze positie in het veld moesten bepalen. Ook dit werd na een minuut of 5 weer goed opgepakt. Een kwartier voor tijd viel dan toch nog de zeer verdiende 0-2. Weer een corner, deze keer door Roos, werd op een verfijnde manier door Noulique tot treffer gepromoveerd. Hierop volgden nog wel wat kansen. De 0-2 werd tot het einde toe vastgehouden. Na het laatste fluitsignaal dolle vreugde. De eerste wedstrijd gewonnen! Onder luid gejuich van de uitzinnige supporters en met de harde muziek uit de geluidsbox, gingen de meiden op weg naar het kleedlokaal voor een welverdiende warme douche. Vrolijke gezichten alom. 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!