Wederom verlies DSZ1 tegen Brakkenstein1.

23 april 2023 19:45

In de uitwedstrijd werd met grote cijfers verloren van Brakkenstein. Nu bleef de schade beperkt en had er gezien de mogelijkheden toch een gelijkspel ingezeten. Ook Brakkenstein kreeg zijn mogelijkheden. Maar doelverdediger Guido van den Heuvel had enkele prachtige reddingen en hield zijn ploeg tot de laatste minuut in de wedstrijd voor een beter resultaat.

DSZ startte met een kleine selectie aan de wedstrijd en daar kwam na 8 minuten nog een blessure van Jasper van Dreumel bij. Met een pijnlijke lies verlaat hij het veld. De eerste grote kans is na 12 minuten voor DSZ. Rik van Beuningen gaat goed door op links maar zijn passje op de meegelopen Laurens van Dreumel is te zacht en de verdediging kan ingrijpen. In de snel uitgevoerde counter is Brakkenstein wel doeltreffend en in plaats van 1-0 wordt het 0-1. Niet veel later weet Dennis Jansen met een geweldige sprint en sterk verdedigende actie de spits van een 2-0 af te houden. Hierna volgt een lange periode waarin beide teams niet tot aanvallen komen en het spel speelt zich vooral af op het middenveld. Tien minuten voor rust komt Brakkenstein fortuinlijk op een 2-0 voorsprong. Keeper Guido van den Heuvel tast volledig mis bij een voorzet en tot overmaat van ramp gaat de bal in de goal via een DSZ been. In de slotfase recht DSZ zijn rug en er volgen enkele mooie aanvallen. Lars Spanbroek schiet van grote afstand en Laurens van Dreumel komt oog in oog met de keeper maar ziet zijn inzet net naast de buitenkant van de paal langs gaan. Toch weet DSZ nog voor rust een treffer te maken. In blessuretijd gooit Han Thijssen snel in naar de lopende Marc van Sommeren. Zijn steekbal op maat naar Rik van Beuningen wordt door Rik keurig afgerond. Een mooie goal zo net voor rust. 1-2.

Ondanks dat de tweede helft feller en met meer beleving was dan de eerste helft gebeurd er te weinig voor beide doelen. Uit de kansen die er kwamen hadden beide teams toch zeker enkele keren moeten scoren. In eerste instantie redt de keeper van Brakkenstein op een geweldig schot van gelegenheidsmiddenvelder Mike Grisel. En halverwege de tweede helft schiet Lars Spanbroek vanuit een moeilijke hoek rakelings over. Pas in de slotfase komt Brakkenstein weer aan aanvallen toe. Binnen enkele minuten is het keeper Guido van den Heuvel die met 2 moedige acties zijn team voor een verdere achterstand behoedt. Tien minuten voor tijd komt zelfs reserve keeper Terrell van den Heuvel nog in het veld voor de geblesseerde Marc van Sommeren. Als veldspeler maakt hij zijn debuut. Even voor het eindsignaal van de scheidsrechter heeft Rik van Beuningen de kans op de gelijkmaker. Van rand zestienmeter gebied passeert hij met een geplaatst schot in de bovenhoek de doelman die ver voor zijn goal staat. Maar helaas is een boomlange verdediger er op tijd bij om de bal van de doellijn te koppen. Wederom een nipt verlies voor DSZ dat de wind even niet in de zeilen heeft. Volgende week zondag om half drie uit bij koploper trekvogels.

Doel: Guido van den Heuvel

Achter: Han Thijssen (75 Rick van Dijk), Stijn ’t Jong, Marc van Sommeren (Terrell van den Heuvel, Luuk Derks

Midden: Rik van Beuningen, Mike Grisel, Dennis Jansen,

Voor: Jasper van Dreumel (8 Lars Spanbroek), Larens van Dreumel (a), Tijn de Bie (75 Roy Peters)