DSZ 1 kansloos tegen Jonge Kracht 1

26 maart 2023 18:00

Na 2 verloren wedstijden staat DSZ weer in de gevarenzone. Nu nog goed voor een plaats in de nacompetitie maar de concurrentie zit hen dicht op de hielen. Winst was dan ook meer dan welkom in deze uitwedstrijd in Huissen. Naast de langdurig geblesseerde spelers melden zich een dag voor aanvang door omstandigheden ook Laurens en Jasper van Dreumel af.

Zondag 26 maart.   Al snel werd duidelijk dat er deze middag geen punten mee terug gaan naar Boven-Leeuwen. Jonge Kracht komt in de achtste minuut op voorsprong nadat een afstandsschot getoucheerd wordt door Stijn ’t Jong waardoor Terrell van den Heuvel kansloos is. En binnen het kwartier staat het 2-0. Ook nu verrast Stijn ’t Jong zijn keeper. Een voorzet van rechts komt ongelukkig op de borst van de verdediger en gaat bij de eerste paal in het doel. Niet veel later de eerste en later bleek enige echte kans voor DSZ. Bram van Baren krijgt de bal op rand zestien aangespeelt. Zijn schot uit de draai kan nog net met veel moeite door de keeper uit de rechtse bovenhoek worden geduwd. DSZ krijgt iets meer grip de wedstrijd zonder verder gevaarlijk te worden. Toch is het Jonge Kracht dat de score kan uitbouwen. De gehele negentig minuten speelt het thuisteam een heel sterke wedstrijd met mooie combinatie en gecontroleerd balbezit van achteruit. De 3-0 is een gevolg van zo’n snel combinatiespel die eindigt bij de spits die van dichtbij kan inschieten. Vijf minuten voor rust gaat Luuk Derks op links op avontuur maar helaas bereikt zijn voorzet Tijn de Bie niet. In blessuretijd prikt Jonge kracht er nog een bij. Uit een scrimmage in het strafschopgebied wordt de ruststand bepaald op 4-0.

In de tweede helft laat Jonge Kracht het touw wat vieren en DSZ gelooft er niet echt meer in of komt deze middag gewoon tekort. Vroeg na de hervatting krijgt Jonge Kracht een uitgelezen kans om te scoren na balverlies net buiten het strafschopgebied. Het geplaatste schot betekend de 5-0. Hierna krijgt DSZ nog wat kansjes met afstandsschoten van Rik van Beuningen en Lars Spanbroek maar ze zijn allemaal te zacht en een makkelijke prooi voor de keeper. De vleugelaanvallers zijn nauwelijks in beeld deze wedstrijd. Na de wissel van Lars Tromp voor Lars Spanbroek komt er ook geen verandering in het aanvalsspel van DSZ. Tien minuten voor tijd redt Terrell van den Heuvel nog fraai en voorkomt de 6-0. Echter een aanval later scoort Jonge Kracht alsnog. Na een schot op de paal wordt uit de rebound wel gescoord. Tevens de eindstand met een sterk spelend Jonge kracht in een wedstrijd waar DSZ deze middag geen antwoordt op had.

Doel: Terrell van den Heuvel

Achter: Luuk Derks, Marc van Sommeren, Stijn ’t Jong, Han Thijssen (65 Rick van Dijk)

Midden: Dennis Jansen, Maxim Tromp, Rik van Beuningen

Voor: Tijn de Bie, Bram van Baren (a), Lars Spanbroek (70 Lars Tromp)