Scheidsrechter

Buurman, J.J.T.

Accommodatie

Onbekend

Op een zeer hobbelig veld (de Maas en Waalse clubs hebben toch redelijk last van zeer slecht onderhouden velden) stonden voor de tweede keer in een paar maanden tijd Unitas en DSZ tegenover elkaar. In de eerste competitieronde, die werd gespeeld te Boven-Leeuwen, eindigde de wedstrijd in een terechte 1-1. Na 90 minuten voetbal werd heden eenzelfde eindstand bereikt. Beide ploegen maakten ook dit keer geen aanspraak op een overwinning.

DSZ-Trainer Rick Peters moest het vandaag doen zonder de afwezige Yorick Diebels (schorsing) en Boy van Gessel (ziek) en moest dus weer enkele creatieve aanpassingen doorvoeren. Hij had zijn elftal goed staan. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd hadden de bezoekers een licht veldoverwicht. DSZ controleerde en speelde verzorgd voetbal. Langzamerhand wisten de rood-witten balans in de wedstrijd te brengen. Het spelbeeld in de volgende 10 minuten speelde zich grotendeels af tussen de beide zestien metergebieden.

Onverwacht kwam de thuisploeg in de 23ste minuut op voorsprong. Door de DSZ achterhoede werd een compleet onnodige en overbodige overtreding gemaakt binnen de beroemde lijnen. Het leverde een gele kaart en een penalty op. Bart van Zwam schoot de bal onberispelijk in de linkerhoek. DSZ liet zich niet uit het veld slaan en wist in de het volgende kwartier de thuisploeg weer redelijk terug te dringen op eigen speelhelft. Het aanvalsspel van de Boven-Leeuwenaren leek in eerste instantie echter geen doelpunten op te leveren. In de 41ste minuut verdween de bal echter in het Wamelse net. Luuk Lukkezen nam een prima vrije trap, die door verdediger Jasper v.d. Zandt snoeihard werd ingekopt. Ruststand 1-1.

Vlak na de aftrap kreeg DSZ twee zeer grote kansen om een volgend doelpunt te maken. De bal werd maar liefst twee keer, met het nodige kunst- en vliegwerk en een portie geluk, van de lijn gehaald. De thuisploeg kroop hiermee door het oog van de naald. In de 10de minuut had de bal ook zomaar aan de andere kant in het net kunnen liggen. Een schot van Marco van Os ging echter niet in het net, maar rakelings voor het doel langs. Echte grote kansen waren in het vervolg van de wedstrijd redelijk spaarzaam. In de 20ste moest Unitas-doelman Bram Peters zich tot het uiterste strekken om een schot van Jasper v.d. Zandt uit de korte hoek te stompen en drie minuten later pareerde hij een schot van Roy Peters. Alles wat DSZ was had het doelpunt al geteld. De oeh’s en de aah’s waren dan ook niet van de lucht.

Unitas-aanvaller Pieter Koolhout kreeg enkele minuten later een grote kans om de thuisploeg op voorsprong te brengen. Tot veler verbazing kopte hij de bal echter tegen de reclameborden in plaats van het net. Vanaf de 30ste minuut werd de sfeer grimmiger op het veld. Beide ploegen gingen vol voor de winst en de inzet werd opgevoerd, wat af en toe tot hachelijke en soms ook onsportieve situaties leidde. De thuisploeg haalde het meeste voordeel in deze fase van de wedstrijd. DSZ vergat te voetballen en Unitas stroopte de mouwen op en toog naar voren. Edwin Heyes wist in de 36ste minuut met een katachtige reflex nader onheil te voorkomen. Zes minuten later moest de keeper van het veld met een handblessure. Pieter Koolhout liep door bij een lange bal en raakte daarbij de doelman, waarbij geconstateerd moest worden dat een vinger uit de kom was geraakt.

De wedstrijd werd na precies 45 minuten afgefloten. De scheidsrechter had nog enkele minuten blessuretijd mogen bijtellen, maar besloot om af te fluiten en zodoende de gemoederen te bedaren. Beide ploegen verlieten het veld met een terechte uitslag. Met de 1-1 eindstand kan iedereen tevreden zijn. Een echte winnaar kon vandaag niet aangewezen worden.