DSZ wint van UHC: Zege wordt in slotfase veilig gesteld

Scheidsrechter

Peters, W.

Accommodatie

Onbekend

De bezoekers uit Boven-Leeuwen hebben nare herinneringen aan de wedstrijd UHC-DSZ van vorig jaar. Een zeker lijkende overwinning werd toen verspeeld, waarbij hele kostbare punten werden verspeeld in de race naar de titel, die uiteindelijk werd gewonnen door Krayenhoff.

De voortekenen vandaag waren ook niet goed. Spits Roy Peters moest vlak voor de wedstrijd afhaken en na 2 minuten stond al een 1-0 stond op het scorebord. De DSZ achterhoede werd compleet verrast door een afstandschot van meer dan 30 meter. Voordat alle toeschouwers op hun plaatsen zaten of stonden lag de bal al in het net.

Het duurde een tiental minuten voordat de bezoekers van de schrik waren bekomen. In de 12de minuut mocht een eerste kans voor de oranje-witten genoteerd worden. Drie minuten later leverde een tweede kans een eerste DSZ-doelpunt op. Yorick Diebels werd de diepte in gestuurd, waarna hij op fraaie wijze de UHC-doelman wist te verschalken.

In het volgende half uur was de wedstrijd bij vlagen zeer saai. Beide doelmannen kregen in deze fase geen bal te verwerken. Het veldspel speelde zich grotendeels op het middenveld af, waarbij opviel dat beide ploegen veelvuldig balverlies leden. DSZ speelde in deze fase te gehaast. Veel spelers hadden te weinig oog voor hun medespelers en liepen zich vast op een muur van UHC-spelers. In de 36ste minuut was er een kleine opleving aan DSZ-zijde. Een moment van individuele klasse leverde een tweede doelpunt op. Luuk Lukkezen mocht zijn naam bijschrijven op het wedstrijdformulier. Stand 1-2. In deze stand kwam tot aan het rustsignaal geen verandering.

Vlak na het rustsignaal zorgde Luuk Lukkezen voor een 3-1 voorsprong. De thuisploeg reageerde niet alert bij een ingooi, waardoor Luuk vrij op kon stomen richting doelman. DSZ leek op rozen te zitten. De thuisploeg wilde echter de strijd niet opgeven en kreeg kansen omdat de bezoekers niet als een team fungeerden. In de 12de en 14de minuut mocht UHC scoren, waardoor na 60 minuten voetbal onverwacht een 3-3 stand op het scorebord waar te nemen was.

DSZ moest het van enkele oprispingen van individuele klasse hebben. Diverse spelers aan DSZ-zijde leken niet te beseffen dat er deze middag kostbare punten te winnen waren. Uiteindelijk ging de ploeg toch nog met 3 punten naar huis. In de 43ste minuut wist de ingevallen Roy Peters te scoren en zodoende een 3-4 eindstand op het scorebord te brengen.

U vraagt ons een rapportcijfer voor het spel van de bezoekers ? Een 6- en meer niet. Net voldoende om over te gaan, echter wel met de hakken over de sloot. Hoe belangrijk de gewonnen 3 punten waren bleek later in de middag. De beide concurrenten Eendracht en Krayenhoff hadden beiden verloren. DSZ deelt nu de 2e positie op de ranglijst samen met Eendracht. De ploeg uit Nijmegen en beoogd titelfavoriet kijkt nu ineens tegen een achterstand van zes punten aan.