DSZ – Aquila twaalf minuten voor tijd wegens ernstige blessure gestaakt!

Scheidsrechter

Baardman, P.

Accommodatie

Onbekend

Bij een stand van 1-1 moest de scheidsrechter in de 78ste minuut noodgedwongen de wedstrijd staken, omdat DSZ-speler Luuk Lukkezen al meer dan 30 minuten op het veld c.q. in de ambulance lag. De KNVB-regels geven in dat geval aan dat de wedstrijd niet meer voortgezet kan worden.

Eerste helft

De wedstrijd begon met een zeer aanvallend en fanatiek Aquila. Na een minuut of tien luwde echter de storm en nam de thuisploeg langzamerhand het heft in handen. In de 15de minuut had de thuisploeg op voorsprong moeten komen. Cas Janssen Steenberg kwam vrij voor de uitlopende doelman te staan. Zijn lob eindigde echter aan de verkeerde kant van de lat. In plaats van in het net te vallen kwam de bal op het net terecht. De bezoekers kregen pas na 30 minuten hun eerste serieuze kans. Een schot van ca. 18 meter floot rakelings langs de rechterpaal. Een minuut later hadden de blauw-witten een grote kans om te scoren. Een foutieve terugspeelbal zorgde bijna voor een doelpunt. Verdediger Sander de Haas wist met een uiterste krachtsinspanning te voorkomen, dat de bal in het doel terecht kwam.

In de 38ste minuut slalomde Neill Schiks door de Aquila-defensie. Ondanks dat hij verschillende malen uit balans werd gebracht, slaagde hij er in om zich vrij voor de doelman te spelen. Om de bal in het doel te kunnen tikken kwam hij echter twee schoenmaten tekort. De volgende zeven minuten gebeurden geen spannende zaken meer. Beide ploegen gingen dan ook met een 0-0 stand richting kleedkamers.

Tweede helft

In de eerste minuut na de rust veerde alles en iedereen aan DSZ-kant op. De doelman sloeg de bal in eigen doel en een groot gedeelte van het publiek en spelers dachten dat de 1-0 op het scorebord zou komen. De bal werd echter boven de doellijn weggehaald: De bezoekers kwamen met de schrik vrij.

In de 55ste minuut stormde Cas Janssen Steenberg alleen op het doel af. Hij werd van achter aangetikt. De scheidsrechter besloot tot een penalty. De Aquila-speler kwam er (een doorgebroken speler neerleggen is toch rood) met een gele kaart van af. Aanvoerder Sander de Haas joeg de bal onberispelijk in de touwen: 1-0. Tien minuten later kwam de thuisploeg met 10 man te staan. Rechtsback Thijs den Biesen, die tot dan pas één overtreding in de hele wedstrijd had begaan, werd in een duel om de bal gehinderd door een medespeler. Toen hij zich losrukte om het volgende duel aan te gaan kwam zijn tackle te laat. Een gele kaart was op zijn plaats, maar tot veler verbazing trok de scheidsrechter de kleur rood uit zijn broekzak.

Met tien man werd de thuisploeg teruggedrongen op eigen helft. Met een enkele counter zaaide de ploeg echter meer paniek dan de bezoekers die in overtal-situatie speelden. Aquila kwam in deze periode echter toch op gelijke hoogte. Linksback Jesper van Cleef kreeg een afdwalende bal, ondanks het feit dat hij het projectiel zichtbaar probeerde te ontwijken, tegen de buitenkant van zijn bovenarm. Gedecideerd legde de leidsman de bal op de stip. Het onbegrip in en langs het veld was groot, temeer omdat de DSZ-speler geen kaart kreeg. Een overtreding dient een kaart te krijgen, echter deze kaart bleef dus achterwege. De bezoekers pakten het onverwachte cadeau met graagte uit. Jelle Kosters zorgde vanaf 11 meter voor de gelijkmaker.

In de 33ste minuut, DSZ mag op dat moment een hoekschop nemen, geeft de scheidsrechter aan dat het spel geen doorgang kan vinden. In de buurt van de middencirkel ligt Luuk Lukkezen op de grond. Verzorgster Janice v.d. Werdt ziet al direct dat dit geen gewone blessure is. Het spel wordt stilgelegd en er wordt een ambulance gebeld voor de ongelukkige speler. De behandeling van de speler neemt dermate veel tijd in beslag dat de scheidsrechter niets anders kan dan de wedstrijd te staken. Vervelend voor alle betrokken. Met nog 12 minuten op de teller moet de wedstrijd helaas afgeblazen worden.