Scheidsrechter

Heijmans, H.J.T.

Accommodatie

Onbekend

Nadat de twee eerste competitiewedstrijden werden verloren, wist DSZ vandaag de eerste drie punten binnen te halen. Met name in de tweede helft streed de ploeg met volle overgave en was men beter dan de bezoekers, die met name op het middenveld geen vuist konden maken. Met 3-1 trok de thuisploeg aan het langste eind.

Eerste helft

In de eerste 30 minuten van de wedstrijden waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Het spel speelde zich voornamelijk af tussen de beiden zestien meter gebieden, waarbij beide keepers zich niet bovenmatig hoefden in te spannen. De beste kans voor de thuisploeg werd in de 10de minuut genoteerd toen een schot van Glenn Smeets rakelings over de lat scheerde.

Victoria opende de score in de 40ste minuut. De speler met nummer 10, Kolvenbach, wist op het middenveld de bal te veroveren, waarna hij Boy de Swart vrij voor het doel zette. Doelman Willem v.d. Akker leek de bal te redden, echter de afgeweerde bal viel precies voor de voeten van de Swart, die de bal daarna in de touwen joeg: 0-1. In de volgende minuten was Victoria heer en meester en was het ouderwets “billenknijpen” voor de thuisploeg. Ondanks enkele gevaarlijke situaties in het Boven-Leeuwense zestien meter gebied vielen er echter geen doelpunten meer. Ruststand 0-1.

Tweede helft

Gerold van Gessel, die vandaag de honneurs waarnam als trainer, moet in de rust zijn spelers goed hebben toegesproken. Vanaf het eerste fluitsignaal speelde de ploeg fanatiek en vol overgave. Meer en meer ontstond er druk op het doel van de bezoekers. Stap voor stap werden de groenwitten teruggedrongen. Nadat een kopkans van Cas Janssen Steenberg nog geen doel trof, was de aanvaller enkele minuten later wel trefzeker. Bjorn Theunissen, die als invaller op de rechterflank een zeer sterke tweede helft speelde, wist met een prachtige voorzet de spits te bereiken. De aanvaller schatte de voorzet op waarde en passeerde de Victoria-doelman: 1-1.

Het doelpunt werd met veel gejuich ontvangen en betekende voor DSZ het sein om er nog een schepje bovenop te gooien. Met name op het middenveld was de thuisploeg heer en meester. In de 32ste minuut werd de bal opgepikt door de ijzersterke linksback Jesper van Cleef. Diens bal kwam terecht bij Janssen Steenberg, die op zijn beurt de bal inleverde bij Nick Peters. Peters zorgde met een fraaie boogbal, over de tevergeefs graaiende doelman, voor de 2-1 op het scorebord. Nog geen minuut later stond er al 3-1 op het scorebord. Jasper v.d. Zandt zette zijn handtekening onder dit doelpunt.

Victoria gaf de strijd op en niets leek er op dat de wedstrijd in blessuretijd nog een vervelend slot zou krijgen. In de 48ste minuut blokte verdediger Wesley Heyes een van de Victoria-spelers die zich in buitenspelpositie bevond. De scheidsrechter negeerde echter het vlagsignaal van de grensrechter en “beloonde” de overtreding van Heyes met geel. Protest van DSZ en een overleg van scheids- en grensrechter leverde niets op. Heyes had al geel en mocht dus vertrekken.

Nog geen minuut later werd invaller Rinie van Hees op onreglementaire wijze onderuit gehaald. In plaats van een rode kaart voor de Afferdense speler gaf de scheidsrechter rood aan een andere invaller, Sjors van Ooijen. Deze speler probeerde ruimte te maken, zodat verzorgster Janice v.d. Werdt bij de op de grond liggende van Hees kon komen. Het geduw van Ooijen werd door de scheidsrechter uitgelegd als onreglementair en tot ieders verbazing volgde een tweede rode kaart. Compleet onnodig en zeker niet in het beeld van de wedstrijd passend, die aan beide zeer sportief en zonder incidenten verliep.