Scheidsrechter

Perdaan, B.M.C.

Accommodatie

Onbekend

Na de uittocht van de spelers eind vorig seizoen heeft DSZ noodgedwongen én in overleg met de trainers van het 1e en 2e elftal een bewuste keuze gemaakt om te kiezen om meer met de eigen talentvolle jeugd aan de slag te gaan. Bij aanvang van de wedstrijd stonden maar liefst zeven jonge spelers op het veld, die samen met een viertal routiniers vandaag de clubkleuren gingen verdedigen.

Eerste helft

Na een onrustig begin van beide ploegen kwam de thuisploeg al snel op voorsprong. In de 11e minuut werd de bal door de bezoekers slecht uitverdedigd. Bjorn Theunissen, een van deze "youngsters" wist daarna met een strakke trap de keeper van SVHA te passeren: 1-0. In de volgende 20 minuten golfde het spel op en neer. DSZ kreeg een paar kleine kansjes om de score te verhogen, SVHA was in deze periode niet in staat om DSZ-doelman Willem van den Akker te bedreigen. In de 35e minuut kregen de bezoekers hun eerste grote kans. Een snelle counter leverde meteen een doelpunt op: 1-1. Nog geen vijf minuten later kregen de bezoekers opnieuw een kans om weer te scoren. Luuk Lukkezen wist met een schitterend blok nader onheil te voorkomen. In de stand kwam geen verandering meer en beide ploegen gingen met een 1-1 ruststand richting thee.

Tweede helft

In de tweede helft werd de licht geblesseerde Bjorn Theunissen vervangen door Glenn Smeets. De thuisploeg speelde met name in het eerste kwartier onrustig. Stap voor stap wist de ploeg zich aan de druk te ontworstelen en werd het spelbeeld verplaatst naar het middenveld. SVHA kreeg de eerste grote kans in deze helft. Doelman Willem v.d. Akker wist met een fraaie redding een tegentreffer te voorkomen. In de 30e minuut wisten de bezoekers alsnog te scoren. Met enig geluk verdween de bal in het doel van de thuisploeg: 1-2. DSZ werkte hard en probeerde de bakens nog te verzetten. In het laatste kwartier kwamen de oranje-mannen nog drie keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. De bal had echter deze tweede helft besloten om niet meer in een doelnet te willen belanden. Eindstand derhalve 1-2.

Een hardwerkend DSZ kreeg daardoor net niet het verdiende puntje en moest met lede ogen aanzien dat de drie punten meegenomen werden naar Herveld-Andelst.