Scheidsrechter

Benali, M.

Accommodatie

Onbekend

Het is zondag 12 mei. DSZ speelt tegen UHC en heeft nog een minieme kans om voor promotie in aanmerking te komen. De ploeg moet in ieder geval zelf winnen en is daarna afhankelijk van de resultaten van Victoria en Krayenhoff. DSZ voldoet aan de opdracht om te winnen, echter na het laatste fluitsignaal blijkt dat ook de directe tegenstanders de drie punten hebben binnengehaald. Na een lang onrustig seizoen (met o.a. een trainerswissel en veel onrust in en rond de ploeg) komt er op de laatste speeldag een einde aan alle aspiraties van de thuisploeg. De gehoopte (en bij velen verwachte) promotie wordt niet gehaald en de ploeg zal moeten uithuilen en volgend jaar opnieuw moeten beginnen in de 5de klasse.

UHC begint het beste van beide partijen aan de wedstrijd. In de eerste 10 minuten krijgen de bezoekers enkele kleinere kansen om de score te openen. De DSZ-defensie, die vanwege blessureleed wekelijks anders wordt ingevuld, speelt in deze beginfase onrustig. In de 15de minuut mag de eerste serieuze aanval van DSZ genoteerd worden. Deze aanval levert meteen een doelpunt op. Robin van Versendaal weet, met enig fortuin, de vrijstaande Yorick Diebels te bereiken, die met een strak schot de UHC-doelman weet te passeren.

In de volgende 25 minuten spelen beide ploegen voornamelijk tussen de twee zestienmetergebieden. Beide doelmannen hoeven bijna niet in actie te komen. In de laatste 5 minuten krijgt DSZ enkele grote kansen om de score uit te breiden. Yorick Diebels en Jesper van Cleef gaan samen op de doelman af. Ondanks de man-meersituatie wordt er niet gescoord. In de minuten die volgen krijgen o.a. Jasper v.d. Zandt en Boy van Gessel ook nog redelijke kansen. Gescoord wordt er echter niet. Ruststand: 1-0.

UHC begint net als in de eerste helft voortvarend. In de 10de minuut denkt de ploeg gescoord te hebben. Het doelpunt wordt echter wegens buitenspel afgekeurd. Een minuut later ligt de bal alsnog in het net. Verkeerd verdedigen leidt tot de gelijkmaker. De wedstrijd “hobbelt” daarna verder en niets wijst erop dat de thuisploeg nog de overwinning zal gaan binnenhalen. In de 30ste minuut komt DSZ weer op voorsprong als de sterk spelende Boy van Gessel de bal in de rechterhoek prikt. Tien minuten later stelt Jasper v.d. Zandt aanvoerder Yorick Diebels in staat om de 3-1 op het scorebord te brengen.

Na afloop weten de spelers al snel dat de directe tegenstanders de, eigenlijk ook verwachte, overwinningen hebben behaald. Teleurstelling is op het gezicht van de DSZ-spelers te lezen. Teleurstelling omdat het seizoen niet het verwachte succes heeft gebracht. Na de winterstop kwam het team in een vormcrisis terecht. Het dal, waarin men terecht kwam, wist men niet meer te verlaten. Incidentele successen nagelaten speelde de ploeg vaak ondermaats en bereikte men niet het niveau van het begin van het seizoen.