Scheidsrechter

Kooij, N.G.

Accommodatie

Onbekend

Op het veld stonden de kampioen en runner-up uit de zesde klasse van vorig jaar. Beide teams bevinden zich momenteel in de subtop en moeten knokken om in de promotieplaatsen terecht te komen. Op deze dag lieten de bezoekers het beste zien wat knokken (in de goede zin des woords) betekent. De “Kraaien” vochten voor wat ze waard waren en gingen, meer dan terecht, met de drie punten naar huis. DSZ bood deze middag te weinig tegenstand en lijkt af te zakken naar de middenmoot.

In het najaar speelden beide ploegen tegen elkaar te Nijmegen. Met name de bezoekers hebben sindsdien een bijna complete gedaantewisseling ondergaan. Nog slechts enkele spelers, die in Nijmegen van de partij waren, stonden nu weer op het veld. Tevens stond er net als bij DSZ een nieuwe trainer voor de groep. DSZ miste in deze wedstrijd enkel de geschorsten Mark van Swam en aanvoerder Yorrick Diebels en de geblesseerde Wesley Heyes.

Beide ploegen begonnen zeer afwachtend aan de wedstrijd. De bezoekers gooiden als eersten de schroom van zich af en zetten de DSZ-verdediging onder druk. Fanatiek doorzetten op een bal, die uit leek te gaan, leverde de bezoekers in de 17de minuut het eerste doelpunt op. Doelpuntenmaker was aanvaller Mexx Juriuns, een van de uitblinkers aan Nijmeegse kant. Drie minuten later was het alweer prijs. Omar Benjeddi mocht zich dit keer door zijn ploeggenoten laten feliciteren. In de volgende 20 minuten probeerde DSZ de bakens te verzetten. Verder als een kopkans voor Jeroen Geurts en invaller en jeugdspeler Glenn Smeets kwam de thuisploeg echter niet. In de 47ste minuut lieten de bezoekers nog een keer zien hoe het wel moet. Een scherpe counter eindigde voor de voeten van Jermaine Renfurm, die de bal onhoudbaar voor doelman Willem v.d. Akker in de touwen joeg.

De tweede helft had in feite op papier afgehandeld kunnen worden. In de eerste 30 minuten was er totaal niets meer te beleven. De bezoekers koesterden hun voorsprong en de thuisploeg wist zich geen raad met het snelle combi-spel van de Nijmegenaren. DSZ begon in deze fase meer en meer tegen zichzelf te spelen. Omar Belil maakte in de 37ste minuut met de 0-4 score nogmaals duidelijk, dat deze middag maar een ploeg aanspraak maakte op de overwinning. De meeste toeschouwers van de thuisploeg hebben dit late doelpunt niet eens meer gezien. Velen hadden al teleurgesteld Sportpark de Hoge Berg verlaten, ontevreden als zij waren over de prestatie van hun favorieten.