Reijnen, L.

Accommodatie

Onbekend

Bij DSZ stond, voor velen zeer verrassend Hans Westerduin, voor de groep. Naar aanleiding van de uitwedstrijd bij Aquila vorige week was interim-trainer Henk van Hees geschorst. In overleg met alle betrokkenen werd besloten om Westerduin, die eigenlijk per augustus pas voor de groep zou staan, naar voren geschoven. Ondanks dat hij pas enkele dagen met het elftal kon werken, was zijn zienswijze inzake voetbal op momenten al zichtbaar in het veldspel van de Boven-Leeuwenaren.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. In het eerste kwartier was er voor beide doelen geen activiteit te bespeuren. De eerste kans van de wedstrijd mocht in de 16de minuut genoteerd worden. Yorrick Diebels werd de diepte in gestuurd en kwam in een riante positie voor het doel. De DSZ-aanvoerder leek te gaan scoren, echter de doelman van de thuisploeg wist met een uiterste krachtsinspanning de bal uit zijn doel te houden. Negen minuten later mocht het eerste doelpunt genoteerd te worden. Na goed opbouwend werk in de achterhoede van DSZ kwam de bal terecht bij Tom Sengers. De linkerspits van de dag leverde de bal prima in bij Jeroen Geurts, die de bal, onhoudbaar voor de doelman, in het doel schoof. In de volgende 20 minuten werden de contouren van het nieuwe DSZ zichtbaar. De ploeg was balvast, combineerde bij vlagen goed en had controle over de wedstrijd. De ploeg oogde in deze fase veel rustiger dan in de voorgaande wedstrijden.

Pas in de 43ste minuut kwam Uchta voor het eerst dreigend voor het doel. De rust leek echter gehaald te worden met een 0-1 ruststand voor de bezoekers. Ver in blessuretijd, de eerste helft was inmiddels 49 minuten oud, werd DSZ echter verrast door de thuisploeg. Enkele oranje- witten speelden niet geconcentreerd en liepen uit positie. Uchta profiteerde dankbaar en scoorde onverwacht, en op dit moment enigszins onverdiend, de gelijkmaker. Het was een verrassend en onnodig tegendoelpunt.

De thee had de thuisploeg beter gesmaakt dan de ploeg uit Boven-Leeuwen. De geel-zwarten kwamen prima uit de startblokken. In de 7de minuut kwam de ploeg, na een prima aanval, zelfs op voorsprong, 2-1. Vijf minuten later had Boy van Gessel een grote kans om de gelijkmaker te maken. De linkerpaal bracht echter redding. Nog geen minuut later scoorden de bezoekers alsnog. Op het middenveld werd de bal veroverd door de sterk spelende Jesper van Cleef. Hij bediende Tom Sengers op maat. Diens voorzet werd door Nick Peter onberispelijk ingeschoten, 2-2.

Ondanks deze stand bleef het veldspel van DSZ in deze periode onrustig. De ploeg was zoekende, leed onnodig balverlies en speelde duidelijk minder dan in de eerste 45 minuten. In de 40ste minuut leken de bezoekers alsnog met de overwinning aan de haal te gaan. Echter ook dit keer bracht de paal redding. In de volgende minuten liepen de irritaties aan beide zijden van het speelveld op. Dit leverde onnodige gele kaarten op voor beide ploegen.

In de 44ste minuut leek DSZ de winnende treffer te maken. De supporters en spelers vierden reeds hun feestje. Tot ieders verbazing keurde de scheidsrechter echter het doelpunt af op advies van de grensrechter. In het laatste kwartier had de leidsman al een paar keer het vlaggebaar van de thuisvlagger genegeerd, omdat deze regelmatig een loopje nam met de waarheid. De commotie liep daarna dermate op, dat de scheidsrechter zich genoodzaakt zag om de wedstrijd, tijdelijk, stil te leggen.

In de minuten dat de wedstrijd stil lag zijn supporters van zowel de thuisploeg als de bezoekers, en vooral diegenen, die aan beide zijden van het speelveld stonden, het er over eens dat het een 100% doelpunt was. Onbegrip is er dan ook voor met name de beslissing van de scheidsrechter, die vanuit de middencirkel geen zicht op de situatie kon hebben en “klakkeloos” de verkeerde beslissing van de man langs de lijn overnam.

Na een korte adempauze werd de wedstrijd kortstondig hervat. Beide ploegen wisten echter geen potten meer te breken. De thuisploeg was blij met het veroverde punt. De bezoekers voelden zich bestolen. Op basis van de wedstrijd was een gelijkspel aanvaardbaar geweest. Het feit dat de doelpunt voortkwam komt uit onsportief vlaggen voelt echter als bedrog. Het feit dat de Uchta- vlagger door supporters op de schouders werd geslagen, omdat hij een punt voor de heeft gered, maakt dat gevoel alleen maar sterker.