Trambaan 1
6657CE
BOVEN-LEEUWEN
tel. 0487-592473

Vandaag de inhaalwedstrijd die eigenlijk 22 januari op het programma stond maar vanwege slechte weersomstandigheden werd afgelast. Enkele basisspelers hadden hun vakantie voor deze week al geboekt en ontbraken hierdoor. Tegenstander is vv GVA oftewel voetbalvereniging Gijsbrecht van Aemstel uit Doornenburg. DSZ staat momenteel 9de en GVA 11de met 3 punten verschil. Winst is dus belangrijk om van de onderste plaatsen los te komen. Dit jaar degraderen de laatste 3 teams direct en zijn de posities 9, 10 en 11 veroordeeld tot de nacompetitie.

Zondag 26 febr.  Een mooi begin voor DSZ. Na 6 minuten wordt er al gescoord. Een corner van Bram van Baren wordt door Rik van Beuningen richting 5mtr gebied gekopt. Jasper van Dreumel die voor het eerst weer meespeelt dit seizoen schiet direct op goal waarna de jarige Maxim Tromp met een laatste zetje de score kan openen. Rik van Beuningen was een minuut later ook belangrijk in de verdediging. Hij zet een mooi blok en houdt GVA van scoren af. De al weken sterk spelende Luuk Derks kreeg een mooie kans om de score te verdubbelen. Hij begon op eigen helft een rush die uiteindelijk strandt op de vuisten van de keeper. Het spel golft lekker op en neer en beide teams komen tot leuke aanvallen. Na ruim een half uur lijkt GVA de gelijkmaker te maken. Een vrije trap wordt mede gedragen door de wind keihard op de lat geschoten. De bal stuit terug het veld in waarna een kopbal overgaat. De gelijkmaker in de 36ste minuut was te voorkomen geweest. Keeper Prins Guido van den Heuvel tast mis op een voorzet van rechts. Ook de verdediging krijgt de bal daarna niet de doelmond uit waardoor de spits van GVA niet veel moeite hoeft te doen om bal binnen te schieten. DSZ blijft knokken en de verdiende voorsprong komt in de laatste minuut voor rust. Laurens van Dreumel wordt gevloerd nadat hij lekker door de verdediging snijdt. De gegeven strafschop wordt benut door Bram van Baren. 2-1 voorsprong en eigenlijk geen vuiltje aan de lucht voor DSZ.

Maar de tweede helft gaat het alsnog mis. Eerst krijgt Lars Spanbroek nog een schietkans die door de keeper van GVA wordt gekeerd. De organisatie bij DSZ is weg en ook het spel laat te wensen over. De tegenstander was zeker niet beter deze middag maar profiteerde wel optimaal van enkele fouten achterin. Bij de 2-2 gaat een schot/voorzet van GVA voorlangs maar is de volledig vrijgelaten rechtsbuiten over het hoofd gezien waardoor hij vrij kan scoren. Niet veel later komt GVA zelfs op voorsprong wanneer ze een penalty krijgen. Guido van den Heuvel is kansloos op de inzet. Pas een kwartier voor tijd was DSZ weer dicht bij een treffer. Rik van Beuningen kopt een vrijetrap door op doel en de bal leek de doellijn te zijn gepasseerd. De scheidsrechter oordeelde anders en het blijft 2-3. De laatste 10 minuten gaat DSZ meer opportunistisch spelen en Rik van Beuningen gaat de voorste linie versterken. Helaas pakt dit al snel verkeerd uit wanneer achterin balverlies wordt geleden en GVA kan het verschil naar 2 doelpunten brengen. DSZ probeert nog van alles om weer dichterbij te komen. Laurens van Dreumel en Tijn de Bie zijn dichtbij een treffer. Er werd nog wel gescoord in de slotminuut door invaller Roy Peters waarna de scheidrechter direct affluit. Verlies voor DSZ dat de tweede helft onnodig de controle verloor. Positie op de ranglijst blijft 9 maar de concurrentie komt dichterbij.

Doel: Guido van den Heuvel

Achter: Luuk Derks, Rik van Beuningen, Marc van Sommeren, Mike Grisel

Midden: Maxim Tromp, Bram van Baren, Dennis Jansen (80 Roy Peters)

Voor: Jasper van Dreumel (22 Tijn de Bie), Laurens van Dreumel (a), Lars Spanbroek (71 Yorick Diebels)