Scheidsrechter

Soetowidjojo, J.S.

Accommodatie

Onbekend

Terwijl een gure wind over het veld heen joeg, speelde DSZ thuis tegen DIOSA. Het doel van de thuisclub was duidelijk. Winnen was het devies om te blijven aanhaken bij de twee leiders op de ranglijst. DSZ had echter deze dag last van het “net-niet-syndroom”. Alle passes kwamen net niet aan, alle schoten ging net niet in het doel, alle kansen werden net niet benut en ga zo maar door.

De thuisclub speelde tegen zichzelf maar ook tegen een tegenstander die teamgeest, enthousiasme en effectief voetbal bij elkaar wist te brengen. De gasten kregen slechts enkele kansen, die echter allemaal benut werden. De ploeg uit Balgoij ging daarom aan het eind van de rit, terecht, met de drie punten naar huis.

In de week voorafgaand aan het duel had de thuisploeg trainer Rick Peters ontslagen. De vraag was hoe de ploeg onder leiding van interim-trainer Henk van Hees hierop zou reageren. De oranje-witten begonnen heel timide aan de wedstrijd. DIOSA had in de beginfase duidelijk het beste van het spel. In de 15de minuut kregen de bezoekers een eerste kans, die feilloos werd benut, 0-1. De geel-zwarten tankten vertrouwen en gingen duidelijk beter spelen. Nog geen 4 minuten lag de bal alweer in het net, 0-2.

DSZ wist pas in de 23ste minuut een eerste kleine kans te noteren. Nick Peters vond echter de keeper op zijn weg. Twee minuten later kreeg Yorrick Diebels een kans om te scoren. Hij schoot echter de bal te haastig op het doel, waardoor de bal net niet achter de doelman verdween. Vlak voor het rustsignaal veerden de toeschouwers van de thuisclub op. Roy Peters, in de eerste helft compleet onzichtbaar, werd onreglementair ten val gebracht. Penalty, zo besliste de scheids, zonder hierbij een terechte kaart (had dit niet rood moeten zijn, de beslissing was net niet helemaal goed) uit te delen. De toegekende penalty werd door Roy Peters te slap (lees net niet goed genoeg) ingeschoten, waardoor de DIOSA-doelman makkelijk redding kon brengen.

Henk van Hees kon aan de bak in de 15 minuten tea-time. Na de rust stond er een ploeg met meer elan op het veld. Met twee nieuwe spelers in de opstelling probeerde de thuisploeg de bakens te verzetten. In de eerste 10 minuten kreeg de ploeg een groot aantal kansen. Jeroen Geurts kopte over (net niet in het doel), Yorrick Diebels zag een prachtig afstandschot eindigen op de lat (net niet in het doel) om dit “kunstje” vier minuten later nog een keer te herhalen. Na een handsbal in het strafschopgebied (de gele kaarten lijken afgeschaft) mocht Diebels een tweede penalty nemen. Dit keer verdween de bal, eindelijk, in het doel, stand 1-2.

DSZ mocht niet lang genieten van deze stand. Nog geen 3 minuten later lag de bal aan de andere kant van het veld weer in het net. Bij een onoverzichtelijke situatie was de ploeg net niet alert genoeg en konden de bezoekers hun voorsprong weer uitbreiden naar twee doelpunten. In de laatste 20 minuten probeerde DSZ manmoedig de bakens te verzetten. De lat werd nog drie keer getest, echter de bal wilde niet in het doel. DIOSA gaf een lesje in effectiviteit en scoorde in de 35 ste minuut de 1-4. De uitgebreide claim voor buitenspel, de scheidsrechter negeerde de grensrechter volkomen, paste in het wedstrijdbeeld. In de laatste 10 minuten gebeurde er niets opvallends meer. De wedstrijd ging als de spreekwoordelijke nachtkaars uit. De DSZ-spelers bleven na het laatste fluitsignaal ontgoocheld achter, terwijl de bezoekers een onverwachte, maar dik verdiende, overwinning boekten.