Nieuwstraat 14
6621KV
DREUMEL
tel. 0487-571635

Wie DSZ 2 de afgelopen weken heeft gevolgd, al is het maar met scorebordjournalistiek, weet dat Ons Aller Twidde niet echt de 'winning mood' te pakken heeft. De laatste overwinning dateert alweer van 5 februari tegen AAC-Olympia (3-0).

Dat betekent overigens niet dat DSZ slecht voetbalt. Vorige week tegen Victoria '25 speelde DSZ 2 een 80 minuten lang een goede wedstrijd, maar in 10 minuten waarbij de concentratie even wat minder was bij het elftal profiteerde Victoria '25 maximaal door twee keer te scoren en zodoende een 2-1 overwinning weg te kapen.

Enfin, voor DSZ 2 was er dit weekend een nieuwe kans om resultaat te halen in een uitwedstrijd tegen Aquila. Na een week vol winterse buien werd er deze zondag toch gevoetbald in Dreumel. Dat ging wel gepaard met de nodige Kelderklasse-charme. Want om de wedstrijd door te laten gaan, werd de wedstrijd met 15 minuten verlaat. Zodoende konden DSZ en Aquila de eerste helft op het eerste veld aftrappen en werd de wedstrijd in de rust verplaatst naar het tweede veld. Het veld waar, volgens een toeschouwer langs de kant, de koeien nog de enkels op zouden breken.

Dat was overigens niet het enige charme-moment van dit weekend. Afgelopen vrijdag stonden er maar liefst 19 man op de spelerslijst. Vanwege privé- en gezondheidsomstandigheden meldden Luuk, Mark en Rafat zich af voor de wedstrijd en was Rens niet bereid gevonden om, na een avond goed door te zakken, in de auto te stappen richting Maas en Waal om op zijn leren sloffen veld te betreden. Als laatste meldden ook de gebroeders Van Wolferen dat ze 10 minuten te laat zouden zijn als ze naar Boven-Leeuwen zouden rijden, vandaar dat er besloten werd om direct naar Dreumel door te rijden.

Lang heeft de verslaggever van dienst getwijfeld om hier in het verslag er iets over te zeggen. Het is namelijk niet eerste keer dat een speler van het team, zonder iets van zich te laten horen, niet komt opdagen. En ook laatkomers (of de net-op-de-seconde-af-optijdkomers) zijn eigenlijk wekelijkse kost. Laat me vooropstellen dat dat absoluut niet de enige reden is waarom we de laatste weken slechter presteren, maar het straalt niet echt uit dat sommige van onze spelers zin hebben om te voetballen, laat staan alles te willen geven om een wedstrijd te winnen.

Zeker in tegenstelling tot de tegenstander van deze zondag, Aquila, die 45 minuten voor de wedstrijd, toen DSZ net kwam aanrijden, al aangekleed en wel stonden te trappelen om het veld op te mogen. Het is blijkbaar een gebrek van de DSZ-trainer om niet voor de juiste discipline en motivatie te zorgen binnen het team en zal dat een vraagstuk zijn hoe dit in de komende weken te verbeteren. Enige input vanuit het team is hierbij natuurlijk van harte welkom.

Terug naar de wedstrijd. In één van de eerste wedstrijden van het seizoen wist Aquila al een keer drie punten mee te nemen naar Dreumel in een wedstrijd met DSZ. Het jeugdige team was destijds vooral op de counter ijzersterk en dat zou deze wedstrijd niet anders zijn. Vandaar dat er door de trainer werd besloten om de linies kort op elkaar laten spelen, Aquila vooral in hun achterste linie aan de bal te laten en te zorgen dat het moeilijk voetballen werd voor de Blauwwitten op hun middenveld en aanval. Daarbij kwam de notitie dat ze snelheid en diepgang voorin hadden en dat Glenn als rugdekking gold in deze wedstrijd.

De opstelling was als volgt. Jelle, keeper van DSZ 3, hielp ons weer uit de problemen door de plek onder de deklat te pakken. Achterin speelden Rick van Dijk, Daan, Glenn en Bram. Op het middenveld was er plek voor Roy, Pim en Serdar. De laatstgenoemde speelde als nummer 10 met de punt naar voren. Voorin werden de doelpunten verwacht van Silvester (die vorig weekend tegen Victoria scherp voor het doel was en de 0-1 scoorde), Yorick en Nick. Op de bank zaten Sjors van Wolferen, Neill, Thijs en Ralf.

De wedstrijd was slechts een paar seconden oud of de keeper van Aquila kon de bal al uit het net vissen. Yorick beschikt over het nodige voetbalgogme om na de aftrap meteen de verdedigers en keeper onder druk te zetten. Een verdediger van Aquila begon nogal laks en gaf een slappe bal terug op zijn keeper. Yorick was er als de kippen bij en ontfutselde de bal net voordat de keeper de bal weg kon trappen. In zijn weg naar het doel probeerden twee verdedigers met alle macht de bal nog tegen te houden, maar het mocht niet baten. Yorick Diebels zorgde daarmee direct voor de 0-1 voorsprong voor de Boven-Leeuwense ploeg.

Niet lang daarna creëerde Yorick wederom gevaar. In de beginfase wisselde hij van plek met Nick aan de linkerflank en kreeg hij alle ruimte om zijn directe tegenstander op snelheid te passeren. Zijn actie ging door tot aan de achterlijn, waarbij hij kunstig nog een man passeerde en de bal voorgaf. Helaas, in alle snelheid van zijn actie was het de aanvallers en middenvelders niet gelukt om snel genoeg aan te sluiten voor het doel van Aquila en ging zijn voorzet aan iedereen voorbij.

Het waren 10 tot 15 minuten waarin DSZ niet perse goed voetbalde, maar wel het spel goed wist te ontregelen bij Aquila. Er werd goed gecommuniceerd vanuit achteruit en de linies stonden in de beginfase zoals afgesproken dicht op elkaar. Het ontbrak DSZ af en toe aan een aanspeelpunt voorin om de bal even vast te houden om zo ook zelf voetballend wat weerstand te bieden, maar over de eerste 15 minuten verdedigend was de trainer wel tevreden.

Aquila werd hierdoor gedwongen om snel al een wissel door te voeren. Een middenvelder werd al vroeg van het veld gehaald, de rechtsbuiten van Aquila schoof hierdoor naar het middenveld en een nieuwe buitenspeler werd in het veld gebracht. Het bracht Aquila al snel meer positiewisselingen en diepgang voorin, waar DSZ het al snel moeilijk mee zou hebben.

In deze periode kreeg DSZ zelf een corner mee vanaf de rechterkant. Deze werd eenvoudig weggewerkt door Aquila richting de middenlijn. Een vervelende stuit op het inmiddels vakkundig omgeploegde veld zorgde ervoor dat de inkomende Glenn de bal mistte en zodoende Aquila alle ruimte had op een counter. In overtal wist een middenvelder de spits van Aquila de diepte in te sturen en hij kon 1-op-1 op onze keeper Jelle af. Zonder twijfel schoot hij de bal hard in de korte bovenhoek. Zo stond de 1-1 op het scorebord.

Het was een kantelpunt in de eerste helft, want waar DSZ verdedigend nog wel goed begon aan de wedstrijd, oogde het team ineens wat onzeker aan de bal en hadden we meer moeite om de bal achterin weg te krijgen. In de kluts, via verschillende personen, werd er dan ook een corner weggegeven en vanuit die corner kon een aanvaller van Aquila makkelijk van dichtbij binnenkoppen. Zonder dat een speler van DSZ zich in het kopduel mengde. Zo stond na 23 minuten de 1-2 op het scorebord.

De 1-2 zorgde er niet voor dat de aanvalsdrang van Aquila ging liggen. Ze zochten meermaals de diepgang op de vleugels en Bram Beumer diende twee keer aan de noodrem te trekken. De eerste keer maakte hij een opzichtige handsbal, de tweede keer was hij te laat met een sliding. Hierdoor kon hij, na een gele kaart van de scheidsrechter, 10 minuten brommen langs de kant.

Het was sowieso niet het gelukkigste kwartier van DSZ in deze wedstrijd. In een korte tijd gaven Serdar, blessure aan het bovenbeen na een botsing in de warming up, en Glenn, pijn aan zijn net herstelde voetbreuk, aan niet meer door te kunnen in de wedstrijd en zij werden vervangen door Neill Schiks en Thijs.

Kort voor rust zorgde Aquila voor een 1-3 op het scorebord. Wederom een snelle counter via de vleugels, waar de verdedigers elke keer net één stap te laat waren, zorgde voor een open schietkans voor één van de aanvallers van Aquila. Die liet deze kans niet onbenut en bouwde zo de voorsprong uit tot twee doelpunten.

In de rust werd er vooral gesproken over de strijdlust van het team. Onder andere Thijs, Rick en Yorick trokken hun mond open verwachtte een andere instelling richting de tweede helft. We moesten zorgen dat we vaker het duel met onze tegenstander wonnen en zodoende meer druk konden leggen op de achterhoede van Aquila. Daarnaast kwamen Ralf en Sjors in het veld voor Bram en Silvester.

De woorden in de rust waren niet voor dovemans oren bestemd, want DSZ kwam beter uit de kleedkamer. Het was feller in de duels en zodoende kwam er meer ruimte om aan aanvallen te denken. Toch kwam DSZ in deze periode nog één keer goed weg, want de scheidsrechter van dienst besloot om een 100% buitenspelgeval niet af te fluiten en onze vlagger Bram voor aap te laten staan. Hierdoor kon de snelle spits van Aquila doorlopen richting doel. Gemakkelijk werd het de spits ook niet gemaakt door de terugsprintende Thijs, Daan en Sjors. De spits koos daarom ervoor om de bal af te geven aan zijn inlopende teamgenoot, maar Rick van Dijk was daar dan weer als kippen bij om de bal voordat hij kon schieten te blokken. Zo werd een bijna zekere 1-4 en miskleun van de scheidsrechter door strijdlust onschadelijk gemaakt.

Waarin de eerste helft Serdar en Glenn aangaven dat ze niet verder konden, gaven nu Yorick, Roy en Daan met fysieke klachten op het veld rond te lopen. In een korte periode werden Yorick en Roy gewisseld voor Silvester en Bram en diende Daan met een slechte en pijnlijke rug de wedstrijd uit te spelen.

Met nog twintig minuten te gaan kreeg DSZ nog een legio aan kansen. Vooral Nick kreeg met zijn snelheid meerdere kansen. De grootste kans van Nick werd opgezet door Pim. De middenvelder kreeg in de tweede helft meer ruimte om te voetballen en kon zodoende beter de aanvallers bedienen. Zo ook Nick die op snelheid zijn directe tegenstander passeerde en op doel kon schieten. Enkel het hoofd van de keeper van Aquila was te machtig voor het schot van Nick en bleef het scorebord op 1-3 staan.

Niet veel later bracht Pim Silvester in stelling aan de rechterkant. Een afgemeten voorzet van Silvester op de inlopende Sjors van Wolferen zorgde voor een grote kans, maar zijn schot ging maar net over de lat. In deze periode werd DSZ ook nog eens twee penalty's ontnomen.

Eerst werd Nick in de diepte op forse wijze onderuit gehaald, maar de scheids zag daarin geen overtreding. De scheidsrechter liet zich daarna van zijn aller partijdigste kant zien toen er vanuit een corner van dichtbij op een hand van Aquila werd geschoten. De scheids twijfelde niet eens om te fluiten en liet de wedstrijd gewoon doorgaan.

De vreemde beslissingen van scheids liet ook de wedstrijd een beetje ontsporen. Van beide kanten werden er harde tackles uitgedeeld en ontstonden er onderling wat irritaties, aangevuld met bekend haantjesgedrag en de nodige duw-en-trek-werk (zonder dat er echt een groot opstootje ontstond).

Het slotakkoord kwam uiteindelijk nog van de voet van de spits van Aquila. Twee minuten voor tijd kwam een hoge bal over de laatste linie van DSZ heen. Thijs probeerde de bal nog weg te schieten, maar schoot daarbij tegen de inlopende spits aan. Hij kon de bal met alle geluk van de wereld meenemen richting het doel van DSZ voor een 1-op-1 situatie met onze keeper. Hij koos niet voor eigen succes, maar gunde het doelpunt aan zijn meegelopen collega-aanvaller. Met een makkelijke schuiver was Jelle volkomen kansloos in het doel en zo eindigde de wedstrijd in een 4-1 stand voor Aquila.

Hoewel de eindstand pijn doet aan het oog, mogen de mannen trots zijn op het spel in de tweede helft. Daarin was DSZ 2 de overheersende partij en wist het tot in de laatste minuten te strijden voor de aansluitingstreffer.

De conclusie van afgelopen twee weken is vrij simpel. Er is 180 minuten gevoetbald, waarin 125 minuten DSZ 2 de bovenliggende partij was en zichzelf eigenlijk moet belonen op minimaal drie, maar het liefst zes punten. Het zijn uiteindelijk 0 punten geworden. Volgende week zondag staat een wedstrijd tegen Roda '28 op de planning en is het de taak voor eenieder binnen het team om met elkaar te strijden voor hetgeen wat we eigenlijk verdienen, 3 punten en feeststemming achteraf.