Luciaweg 9
6523NK
NIJMEGEN
tel. 024-3229987

Trekvogels gaat terecht aan de leiding in deze 3de klasse maar de laatste overwinningen zijn met de kleinst mogelijke verschil. Van de laatste 6 wedstrijden werden er 2 gelijk gespeeld en 4 wedstrijden werden dus met slechts 1 doelpunt verschil gewonnen. Een gegeven vooraf waar DSZ ondanks een eigen matige reeks toch een klein beetje moed uit zou moet kunnen putten. Een mooie theorie vooraf maar dat ging vanmiddag niet op. Een heel goede eerste helft werd gevolgd door een zeer zwakke tweede.

Nijmegen 30-04-2023.   Het begon voor DSZ helemaal niet slecht. Het eerste kwart van de wedstrijd waren er enkele mooie kansen maar de trekker werd steeds niet of te laat overgehaald. Een doelpunt werd er wel genoteerd. Uit een vrije trap van Bram van Baren weet Marc van Sommeren sterk binnen te koppen. Helaas werd de treffer afgekeurd voor buitenspel. ??? Ook Trekvogels deed enkele pogingen om te scoren. Uit vooral scherp genomen corners waren ze soms akelig dichtbij een treffer. Pas tien minuten voor rust weet het thuisteam de score te openen met een snelle combinatie die eindigt met een schot in de korte hoek. Even daarna redt Guido van den Heuvel op een schot van rand zestien. Ruststand 1-0 maar nog niets verloren voor DSZ.

Na de pauze spelen beide teams met meer beleving. Helaas is dat voor DSZ van korte duur. Na een kwartier weet Trekvogels 2 maal te scoren, een maal via de linkerflank en de andere door het midden waarbij DSZ verdedigers elkaar in de weg lopen en de aanvaller zodoende een vrije doortocht geven richting goal. En na 65 minuten is het helemaal gedaan. Guido van den Heuvel weet eerst nog een voorzet te pareren maar in de rebound wordt er alsnog gescoord. DSZ komt hierna niet meer in het stuk voor. Duidelijk was dat posities niet goed werden bezet en de conditie van enkele spelers te wensen overliet in het laatste kwartier waardoor Trekvogels de wedstrijd gemakkelijk konden uitspelen. In de 85te minuut valt de 5-0 en 3 minuten voor tijd eindigt een voorzet van het thuisteam ongelukkig tegen het been van Stijn ’t Jong en rolt over de doellijn.

Doel:  Guido van den Heuvel

Achter: Luuk Derks (71 Rick van Dijk), Marc van Sommeren, Stijn ’t Jong, Mike Grisel

Midden: Dennis Jansen (72 Roy Peters), Bram van Baren, Maxim Tromp

Voor: Tijn de Bie, Laurens van Dreumel (a), Pim van Wolferen