Trambaan 1
6657CE
BOVEN-LEEUWEN
tel. 0487-592473

In een beladen wedstrijd tegen Blauw-Wit pakt DSZ verdient de drie punten. 2-1 winst voor de thuisploeg. De wedstrijd wordt gekenmerkt door veel overtredingen, zeker aan Nijmeegse kant. Zij hadden bij winst een grote stap kunnen zetten naar lijfsbehoud in de derde klasse. DSZ zet nu een mooie stap richting nacompetitie i.p.v. directe degradatie.

Al snel na drie minuten komt DSZ op een achterstand maar er is buitenspel geconstateerd en de goal wordt afgekeurd. Niet veel later in de 8ste minuut is er de voorsprong voor DSZ. Lars Spanbroek wordt in de diepte aangespeeld en zijn schot met rechts verdwijnt keurig over de keeper in het doel. Een snelle 1-0. Beide teams krijgen mogelijkheden, meestal niet via uitgespeelde situaties maar uit counters. De keepers hielden hierbij hun doel schoon. Een kwartier voor rust wordt het gelijk. Een vrije trap van Blauw-Wit valt in het 5-meter gebied en kan eenvoudig worden binnengeschoten. DSZ had de rust in moeten gaan met een voorsprong. Bram van Baren verovert zelf de bal halverwege de helft van de tegenstander maar oog in oog met de keeper schuift hij de bal net naast het doel.

De tweede helft wordt het spel wat harder maar ook spannender. Guido van den Heuvel redt DSZ enkele keren met prachtige saves op afstandsschoten. Gelegenheids verdediger Dennis Jansen, misschien wel de man of de match, pakte vandaag verdedigend alles.
Hij speelde een klasse wedstrijd en bezorgde zijn directe tegenstander een moeilijke middag. Hierdoor kon DSZ vaak snel uitkomen wat weer resulteerde in prachtige aanvallen waarbij het geluk ontbrak bij de afronding. Aanvallend konden Laurens van Dreumel en Bram van Baren elkaar vanmiddag goed vinden. Voorzetten, corners en vrije trappen resulteerden o.a. vier keer in gevaarlijke kopkansen. Een ervan belandde op de lat. Een kwartier voor tijd liet de scheidsrechter onterecht doorspelen nadat Mike Grisel naar de grond was getrokken. Het kwam gelukkig net niet tot een doelpunt omdat Guido van den Heuvel het schot nog net kon toucheren. Negen minuten voor het eind kreeg DSZ dan toch loon naar werken. Ondanks enkele aanslagen op zijn enkels gaat Rik van Beuningen door aan de linkerzijde. Hij ziet de keeper wat uit zijn doel staan en met een geplaatste bal over de goalie scoort hij de 2-1. Nu was het zaak om in de rest van de wedstrijd de winst over de streep te trekken. Dat lukte na 90+6 minuten als de scheidsrechter voor de laatste keer fluit voor een thuiswedstrijd van DSZ. Een minuut eerder kreeg een speler van Blauw-Wit nog een directe rode kaart voor een kopstoot tegen Mike Grisel. Volgende week een UITwedstrijd i.p.v. een thuisduel tegen Angeren. Eerder dit seizoen zijn deze wedstrijden omgedraaid.

Doel: Guido van den Heuvel

Achter: Luuk Derks, Mark van Sommeren, Dennis Jansen, Han Thijssen (73 Mike Grisel)

Midden: Maxim Tromp, Bram van Baren, Rik van Beuningen

Voor: Tijn de Bie, Larens van Dreumel (a), Lars Spanbroek