Trambaan 1
6657CE
BOVEN-LEEUWEN
tel. 0487-592473

Vierde wedstrijd in de competitie. Na 1 gelijkspel en 2 verliespartijen is DSZ wel toe aan de volledige 3 punten. De afgelopen weken kende ook veel pech. Wekelijks nog veel afwezigen vanwege blessures en in de wedstrijden werden de mooi gecreëerde kansen vaak onbenut gelaten. Een laag  geklasseerd team zou dan even lekker zijn als tegenstander maar helaas komt koploper Quick 1888 op bezoek. Het team uit Nijmegen heeft tot nu toe de maximale score van 9 uit 3. De wedstrijd zou een ander beeld geven dan dat van een koploper tegen de nummer 13.

Een beetje voorzichtig kwam DSZ uit de startblokken. Het duurde even voor de spelers door hadden dat er tegen de koploper zeker iets te halen viel. In de beginfase had Quick een mooie kans. Een schot uit de tweede lijn wordt echter keurig gepakt door Terrell van den Heuvel. Daarna kansen voor Maarten van Dreumel die een op een voor de keeper uithaalt maar de keeper redt. Daarna een voorzet van Bram van Baren die Laurens van Dreumel mist maar die zijn broer Maarten kan oppikken. Zijn inzet wordt ternauwernood van de doellijn gehaald. Uit de corner hierna wordt de bal door een verdediger maar net aan de verkeerde kant van de paal weggekopt. Uit deze nieuwe corner kan Rik van Beuningen de bal het vijfmetergebied in koppen waar Bram van Baren enkele centimeters lengte te kort komt om de bal in te schieten. Deze goede fase van DSZ wordt helaas niet beloond. Tussentijds krijgt Quick nog een mogelijkheid maar goed ingrijpen van Stijn ’t Jong voorkomt erger. Halverwege de eerste helft zetten Laurens van Dreumel en Marc van Sommeren een snelle aanval op die uiteindelijk door Marc over de achterlijn wordt gelopen. Aan het einde van de eerste helft nog een moment voor beide doelen. Bij een ervan kopt Stijn ’t Jong de bal risicoloos terug op zijn doelman, maar door een misverstandje zal de bal echter over de achterlijn gaan. Aan de andere zijde heft de laatste man van Quick buitenspel op waardoor Laurens van Dreumel in balbezit komt. Zijn lob is te laag en de keeper kan een voorsprong van DSZ voorkomen. Ruststand 0-0 waarbij Quick het iets betere van het spel heeft maar DSZ de betere kansen.

De tweede helft is het DSZ dat de bovenliggende partij is. Het staat achterin goed en er worden eigenlijk nauwelijks kansen weggegeven. Voorin zijn er ook weer mogelijkheden. O.a. een prachtige aanval door het midden. De bal gaat via Stijn ’t Jong naar Laurens van Dreumel die direct doorspeelt naar Bram van Baren. Zijn schot wordt geblokt en wordt corner. Na een kwartier is het toch Quick dat uit een dood spel moment de score opent. Een corner wordt snoeihard binnengekopt. 0- 1 en op dat moment tegen de verhouding in. In het laatste kwartier gaat DSZ achterin 1 op 1 spelen en pompt de bal enkele keren gevaarlijk het strafschopgebied in. De sterke verdediging van Quick weet soms met een beetje geluk redding te brengen. De laatste 5 minuten perst DSZ er nog een slotoffensief uit waarbij Rik van Beuningen nog dicht bij een treffer is maar de geplaatst kopbal belandt in de handen van de keeper. Weer geen punten voor DSZ waar een gelijkspel minimaal verdient was. En gezien de kansen verhouding mogelijk meer. Eén sterk moment in de tweede helft van Quick uit een corner beslist uiteindelijk de wedstrijd. Als DSZ hun eigen kansen gaan benutten zullen ze zeker de komende wedstrijden de punten thuishouden of mee naar huis nemen.

Doel: Terrell van den Heuvel

Achter: Luuk Derks, Dennis Janssen, Stijn ’t Jong, Han Thijssen

Midden: Marc van Sommeren, Rik van Beuningen, Bram van Baren, Maxim Tromp (72 Boudewijn de Kadt)

Voor: Maarten van Dreumel, Laurens van Dreumel (a)