6657CE
BOVEN-LEEUWEN
tel. 0487-592473

Boven-Leeuwen 29 januari,  eigenlijk zou dit een uitwedstrijd zijn voor DSZ maar aangezien het nieuwe veld in Angeren nog niet volledig klaar was werd het dus een thuiswedstrijd. Een belangrijke wedstijd voor beide teams. Wie wint zal belangrijke punten pakken en de onderste regionen in de competitie verlaten. DSZ nog steeds geplaagd door vele blessures en daar komt Tom de Bruin deze week nog bij met waarschijnlijk gescheurde kruisbanden.

De eerste helft begin goed voor DSZ. Op een voorzet van Roy Peters schiet Laurens van Dreumel net naast. Aan de andere kant gaat een kopkans over. Na ruim een kwartier had DSZ de score kunnen openen als een lob van Roy Peters eerst op de paal belandt en daarna Laurens van Dreumel in de rebound weer de staander raakt. Daarna volgt een lange periode waarbij beide teams zeker de aanval zoeken maar te slordig zijn richting het doel. Pas weer aan het einde van de eerste helft zijn er weer kansen te noteren. De eerste voor Tijn de Bie maar zijn inzet gaat voorlangs. Na een prima redding van Terrell van den Heuvel in de 37ste minuut leek Angeren een minuut later te scoren. Een verdedigingsfout van Stijn ’t Jong wordt niet afgestraft door de spits van Angeren. Een vrije schietkans gaat alsnog via een verdediger naast het doel. Daarna is het de beurt aan DSZ. Binnen 3 minuten wordt er 2 maal gescoord. De eerste is een snel uitgevoerde counter door Maxim Tromp, hij steekt het veld over en speelt de meegelopen Roy Peters aan de rechter zijde aan. Zijn schot wordt nog gekeerd door de keeper maar is een prooi voor Bram van Baren die beheerst over de grond binnenschiet. Ruim 2 minuten later staat het 2 – 0. Uit een corner van Bram van Baren weet Tijn de Bie direct met een prachtige omhaal vanaf de 5mtr lijn te scoren. Geweldige goal zo net voor de pauze.

De tweede helft begint Angeren sterk. Ze dringen DSZ terug en zijn dreigender voor de goal waaronder een schot over in een vrije positie. Keeper Terrell van den Heuvel onderscheidt zich enkele malen en behoudt voor DSZ de voorsprong. Na ruim een kwartier had Lars Tromp de wedstrijd op slot kunnen gooien. Maar uit een toch wel lastige positie gaat de bal helaas over. Het spel ging lekker op en neer en was zeker onderhoudend. Angeren drong aan waardoor er achterin ruimte kwam voor DSZ. Even leek DSZ een penalty te krijgen nadat Laurens van Dreumel na een lange rush tegen de vlakte werd gelopen. De scheidsrechter oordeelde een correcte schouderduw. Wat restte was een corner die Stijn ’t Jong in de handen van de keeper kopte. Angeren probeerde van alles om de aansluittreffer te forceren maar de defensie van DSZ stond steeds prima opgesteld. Tel daarbij de vele goede saves op van man of the match keeper Terrell van den Heuvel. Met enkele goede reddingen aan het einde van de wedstrijd hielt hij zijn doel schoon en begint DSZ 2023 met een mooie winstpartij.

Doel: Terrell van den Heuvel

Achter: Luuk Derks, Rik van Beuningen, Stijn ’t Jong, Han Thijssen

Midden: Maxim Tromp (77 Dennis Jansen), Bram van Baren, Mike Grisel (81 Serdar Can)

Voor: Tijn de Bie  (60 Lars Spanbroek), Laurens van Dreumel (a), Roy Peters (46 Lars Tromp)