Jo Eversstraat 2
6663HA
LENT
tel. 024-3226751

Zondag 16 april. Na twee weekenden zonder wedstrijd begint voor DSZ de laatste fase van de competitie. Met nog 7 wedstrijden te gaan is het zaak dat er punten gepakt worden. Vooral tegen directe tegenstanders. Vandaag DVOL dat op de 7de plaats staat. Thuis werd er met 3-2 gewonnen.

De beginfase in de eerste helft is duidelijk voor DVOL. Ze creëren al snel kansen waarvan er een in de 7de minuut wordt benut. Een aanval over rechts wordt strak voorgegeven en de spits kan de bal vrij eenvoudig in de korte hoek binnen schieten. Niet veel later is het keeper Guido van den Heuvel die een tweede treffer voorkomt met een goede redding. Halverwege de eerste helft even wat consternatie bij de spelers van DSZ. Een overduidelijke handsbal in het strafschopgebied van DVOL wordt niet door de leidsman gezien en een strafschop blijft uit. Ook in de 31ste minuut krijgt de scheidsrechter de volle laag van de DSZ spelers. Er wordt door DVOL een overtreding gemaakt net buiten het strafschotgebied maar de bal komt in de voeten van Maxim Tromp die vrij kan uithalen of een medespeler in stelling kan brengen. De scheidsrechter geeft geen voordeel en fluit voor een vrije trap. DSZ haalt wel kracht uit deze situaties want in de resterende minuten krijgt Marc van Sommeren een mooie kans nadat hij zelf een goede aanval opzet. Ook Tijn de Bie komt tot een schot op goal na een prachtige pass van Han Thijssen. Helaas is de keeper in beide gevallen de winnaar. Ruststand 1-0 voor een iets beter DVOL.

In de rust wordt Tijn de Bie gewisseld voor Lars Spanbroek en hij laat zich direct gelden in een mooie aanval met snelle combinaties. Hij geeft uiteindelijk het steekpassje op Laurens van Dreumel die over de grond de keeper passeert. DSZ is veel strijdlustiger in de beginfase van de tweede helft. DVOL komt er aanvallend niet meer uit. En het is wachten tot een volgende treffer van DSZ. Maar die komt er niet en het spel wordt weer evenwichtiger. Na 65 minuten is het toch weer het thuisteam dat op voorsprong komt. Op dat moment tegen de verhouding in. Een bal wordt achterin niet overtuigend weggewerkt na een corner waarnaar er gescoord wordt met een schot van rand zestienmeter. En enkele minuten later is de wedstrijd gespeeld. Een snel uitgevoerde counter van DVOL wordt in eerste instantie nog op de paal geschoten maar in de rebound wordt er alsnog gescoord. DSZ probeert het hierna nog wel maar het spel bloedt langzaamaan dood. In blessuretijd is aanvaller Lars Spanbroek ook van nut als verdediger. Met een blok voorkomt hij een mogelijke treffer. In de thuiswedstrijd kreeg een speler van DVOL aan het einde van de wedstrijd een rode kaart voor natrappen van een speler. Vandaag een gelijksoortige situatie ver in blessuretijd. Marc van Sommeren krijgt een trap in zijn buik waarvoor de scheidsrechter nu slechts geel trekt.

Op de ranglijst wordt het onderin wel spannend voor de directe degradatieplaatsen en degradatiewedstrijden. DSZ staat momenteel 12de maar heeft slechts 2 verliespunten meer dan de veilige 8ste positie. Aankomende donderdag de inhaalwedstijd thuis tegen Rood-Wit. Aanvang 18:45 uur.

Doel: Guido van den Heuvel

Achter: Luuk Derks, Marc van Sommeren, Stijn ’t Jong, Han Thijssen (85 Mike Grisel)

Midden: Maxim Tromp, Bram van Baren, Rik van Beuningen.

Voor: Tijn de Bie (46 Lars Spanbroek), Laurens van Dreumel (a), Jasper van Dreumel (58 Lars Tromp)