Energieweg 45
6541CW
NIJMEGEN
tel. 024-3770754

Onder een spontaan luid applaus verliet supersub en matchwinnaar Ercan Balbay met een grote glimlach het veld. Met zijn late treffer in blessuretijd besliste hij de wedstrijd in het voordeel van DSZ. De zeer matig fluitende scheidsrechter liet in de sfeer van het WK 11 minuten doorspelen. Ook wel terecht gezien de vele onderbrekingen tijdens het duel. Het pakte goed uit voor DSZ dat tot de laatste seconde bleef strijden voor een goed resultaat.

Zondag 11 december.    Een fel begin van beide zijde zorgt direct voor kansjes. Bij een aanval van Blauw-Wit in de achtste minuut wordt halverwege het veld Rik van Beuningen gevloerd maar het mag door en er wordt hierna gescoord door het thuisteam. 1-0. Protesten bij de scheids mochten niet baten. Even later had Laurens van Dreumel op aangeven van Bram van Baren de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Helaas redt de keeper. Drie minuten later een omgekeerde situatie maar nu laat Bram de bal van voeten schieten en de kans is verkeken. Op een kwart van de wedstrijd komt DSZ op een 2-0 achterstand. Uit het niets valt een afstandsschot in de kruising. Een prachtig doelpunt voor Blauw-Wit. DSZ krijgt hierna een legio aan kansen maar ze worden allen gemist. Een ervan is voor Maxim Tromp. Maxim die een zeer sterke wedstrijd speelt en veel storend werk verricht op het middenveld. Een been van een verdediger voorkomt de aansluittreffer. Net voor rust voorkomt verdediger Stijn ’t Jong een verdere achterstand. Hij zet zijn voet tegen de bal net voor de spits wil inschieten. Ruststand 2-0 maar tegen de verhouding in gezien de kansen.

Na de rust komt DSZ beter uit de startblokken. Een voorzet van Rik van Beuningen wordt tot corner verwerkt. Uit deze corner van Bram van Baren komt de bal in de kluts en is het Laurens van Dreumel die van dichtbij raak schiet. In de 61ster minuut had een aanvaller van Blauw-Wit zijn tweede gele kaart moeten ontvangen. Bij een voorzet slaat hij de bal met de hand in de goal. Goal uiteraard afgekeurd maar de scheidsrechter geeft geen tweede gele kaart. Niet veel later de gelijkmaker voor DSZ. Een scherp aangesneden corner van Lars Tromp wordt door Stijn ’t Jong hard binnengekopt. DSZ is weer terug in de wedstrijd. Een domme overtreding net binnen de zestien geeft Blauw-Wit weer de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Keeper Terrell van den Heuvel redt prima en het blijft gelijk. In het tumult hierna krijgt een speler van Blauw-Wit een rode kaart. Hij geeft Maxim Tromp aan de zijlijn een kopstoot. Helaas was er toen al gefloten voor een overtreding van DSZ en uit deze vrije trap ver buiten het strafschopgebied wordt wederom gescoord door de Nijmegenaren. 3-2 na 81 minuten. DSZ geeft niet op en er volgen meerdere aanvallen. O.a. Rik van Beuningen en Laurens van Dreumel benutten hun mooie kansen niet. We gaan de blessuretijd in met een corner van Bram van Baren. De bal wordt door de verdediging slecht verwerkt en een verdediger schiet tegen een eigen speler op waarna de bal in de goal rolt. Het is weer gelijk, 3-3. De in de 83ste minuut ingevallen Ercan Balbay kiest ver in blessuretijd zijn moment en met een fraaie boogbal over de keeper weet hij met links de 3 punten mee naar Boven-Leeuwen te nemen. Een zwaar bevochten overwinning maar zeker verdient. Door deze overwinning stijgt DSZ drie plaatsen op de ranglijst. Wat ook weer aangeeft dat de clubs dicht bij elkaar staan.

Doel: Terrell van den Heuvel

Verdediging: Luuk Derks, Marc van Sommeren (65 Daan Smitts), Stijn ’t Jong, Mike Grisel

Middenveld: Rik van Beuningen, Dennis Jansen, Maxim Tromp

Aanval: Bram van Baren, Laurens van Dreumel (a), Lars Tromp (83 Ercan Balbay)