Trambaan 1
6657CE
BOVEN-LEEUWEN
tel. 0487-592473

Zondag 5 maart 2023. Een belangrijke overwinning voor DSZ tegen FC Jeugd uit Ede. Tevens een revanche op de nipt verloren strijd in de uitwedstrijd. Op een steeds moeilijker bespeelbaar veld bleek combinatiespel bijna onmogelijk en was ook bij de afronding enkele malen het veld de grootste tegenstander.

De wedstrijd begon voor beide teams niet best. Door het vele balverlies kwam de wedstrijd niet op gang. Pas na een kwartier begon de wedstrijd pas los te komen en daar was een doelpunt voor nodig. Een vrije trap van Bram van Baren richting eerste paal was een prooi voor de snelle Laurens van Dreumel. Hij pikt de bal op voor de keeper en opent de score voor DSZ. Niet veel later de eerste doelkans voor FC Jeugd met een schot voorlangs. Het spel gaat op en neer maar de toeschouwers worden er nog niet echt warm van. Ondanks dat DSZ meer druk op de verdediging van FC Jeugd zet zal er geen doelpunt meer uit voortkomen. Er wordt gerust met een kleine voorsprong voor DSZ.

Al snel in de tweede helft leek DSZ de score te gaan verdubbelen. Maar een drie tegen twee situatie wordt niet benut mede door het hobbelige veld. In de counter krijgt FC Jeugd een mooie kans op de gelijkmaker maar Terrell van den Heuvel redt op het schot van dichtbij. Na een kwartier is hij helemaal de held door de bal uit een vrije trap met een geweldige save langs het doel te duwen. In de 16de minuut na rust is het wel raak voor DSZ. Het is een kopie van het eerste doelpunt. Opnieuw kan Laurens van Dreumel de vrije trap van Bram van Baren oppikken. Hij passeert de niet balvaste keeper en maakt zijn tweede deze middag. Hierna had Lars Spanbroek enkele keren de kans op een derde doelpunt maar de keeper en het zijnet zijn een sta in de weg voor hem. FC Jeugd komt 9 minuten voor tijd weer terug in de wedstrijd. Een schuiver verdwijnt over de grond in de verre hoek. FC Jeugd ruikt weer kansen en zetten meer druk. Daarbij worden zware overtredingen niet geschuwd. Enkele spelers van DSZ zullen komende dagen wel wat pijntjes hebben. Maar langzaam aan krijgt DSZ toch weer wat grip op de wedstrijd en ze lijken de 2-1 over de streep te trekken. Maar nog net voor het eindsignaal in de 8ste minuut van de blessuretijd geeft Han Thijssen een prachtige dieptepass op Laurens van Dreumel. Richting het doel struikelt hij over een polletje maar de bal krijgt daardoor wel een tikje naar links waardoor de goed meegelopen Tijn de Bie de derde van de middag kan binnenlopen. Eindstand 3-1 voor DSZ waardoor ze FC Jeugd passeren in de competitie en op een mooie 8ste plaats staan. Volgende week uit naar Quick 1888.

Doel: Terrell van den Heuvel

Achter: Han Thijssen, Stijn ’t Jong, Marc van Sommeren, Luuk Derks

Midden: Rik van Beuningen, Bram van Baren, Dennis Jansen

Voor: Roy Peters (41 Tijn de Bie, Laurens van Dreumel, Jasper van Dreumel (60 Lars Spanbroek)