Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 53

Trambaan 1
6657CE
BOVEN-LEEUWEN
tel. 0487-592473

BOVEN-LEEUWEN, zondag 12 september. Omdat DSZ1 was ingedeeld in een poule met slechts 3 teams werd er door DSZ deze middag alweer de laatste bekerwedstrijd in de poulefase gespeeld

In de eerste wedstrijd uit bij RODA’28 werd een 5-2 overwinning behaald. In de beginfase van de wedstrijd was Roda’28 de betere ploeg en kwam terecht op een voorsprong. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam DSZ beter in het spel. Het team van de nieuwe trainer Arjen Kuijpers heeft dit jaar vooral een defensieve impuls gekregen met enkele nieuwe spelers. Voor het grote deel is het team ongewijzigd gebleven.

Na een klein half uurtje nam DSZ het initiatief dus over en met verzorgd en aanvallend spel werd RODA’28 alsnog met ruime cijfers verslagen. Vanmiddag kwam Avios/DBV1 op bezoek in Boven-Leeuwen. Bij winst is de volgende ronde in de beker verzekerd. De lijn van de eerste bekerwedstrijd kon niet worden doorgetrokken. De gehele eerste helft zou het spel op en neer golven met kleine kansjes, grote kansen bleven voor beide doelen uit. Pas na rust kon DSZ het verschil maken.

Al rap werd het 1-0 door Maarten van Dreumel. En nadat aanvoerder Bram van Baren vlak daarna de 2-0 scoorde was het verzet van Avios/DBV definitief gebroken. DSZ had de score in het vervolg van de wedstrijd zeker moeten uitbreiden. Het bleef echter bij een 2-0 overwinning. Met deze 2 winstpartijen zijn ze nu verzekerd van de volgende ronde.