Datum

30 oktober 2016 10:30

Accommodatie

Onbekend

Na één week rust in de competitie mochten de mannen van DSZ weer aantreden in en tegen Niftrik. Na een zwakke start in de eerste helft herpakte DSZ zich in de tweede helft en won in de slotfase van de wedstrijd met 3-4.

De mannen van Niftrik deelde de eerste plaagstootjes uit. DSZ had moeite om de bal vast te houden voorin en werd bij vlagen overlopen door de snelle aanvallers. Tot groot gevaar kwam het nog niet, maar Niftrik was wel de betere van de twee. In de twintigste minuut was het bij de eerste grote kans meteen raak voor de thuisploeg. De rechtsbuiten werd gelanceerd terwijl hij overduidelijk buitenspel stond. Hoewel Nick Penders uitstekend vlagde, werd hij op kinderlijke wijze overruled door de scheidsrechter van dienst.

Met een 1-0 op het scorebord was het aanpoten voor DSZ. Er kwam wel nog een grote kans voor Ivo, maar de keeper bracht redding. Net toen de Marc de Beijer tegen de bank zei "Het zou mooi zijn als je met een gelijke stand de rust in gaat," was Niftrik in aantocht om de 2-0 te scoren. Door verschillende verdedigende fouten kon de aanvaller de tweede doelpunt van de middag erin prikken.

In de rust wisselde Mitchell Hendriks en Thijs van Dreumel van plaats. Nick Penders kwam linksback te staan en Pieter de Keijzer kwam centraal achterin te spelen. Thijs den Biesen kwam rechtsback te staan in plaats van Jop Cobussen.

Ivo had in de eerste helft al een grote kans om van de hatelijke nul af te komen. In de tweede helft was het wel raak voor de buitenspeler. Met een hard schot vanaf rechts passeerde  hij de keeper via de lat.

De scheidsrechter was in de eerste helft tegen de uitploeg met het buitenspel doelpunt. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en had DSZ iets meer voordeel van de scheidsrechter. DSZ kreeg een vrije trap van achttien meter afstand. Mitchell koos voor de lange hoek en tot ieders verbazing en opluchting koos de keeper voor de verkeerde hoek. Binnen no-time boog DSZ een achterstand om in een gelijkspel.

Het gevaar was nog niet geweken. Via een strakke voorzet kwam het volgende gevaar van Niftrik. Hjalmar riep nog "los", maar de bal was te strak voor keeper. De aanvaller had ruim baan om het derde doelpunt te scoren.

Na een klein akkefietje met de nummer zes, Ivo en Mustafa Pester kwam DSZ weer sterk in de aanval. Van links werd de bal ingebracht en de verdediger van Niftrik raakte de bal met de arm. Penalty voor DSZ en Mitchell bleef vanaf elf meter erg rustig. De stand werd voor de tweede keer gelijk getrokken door de middenvelder. Vanaf dat punt was het alleen maar DSZ dat nog aan voetballen kwam.

Pieter de Keijzer was de rust zelve en werd uitstekend geassisteerd door de twee Thijsen en Nick Penders. Op het middenveld kon Mitchell meer zijn ei kwijt met de opnieuw ingevallen Jop en Omar aan zijn zijde. Voorin waren het Mustafa, Lars, Roy en Ivo die er met snelheid en goede combinaties de verdediging lastig maakte. Het was Mustafa die uiteindelijk de bal onderschepte en aan een aanval begon. Na een kapbeweging werd Mustafa ten val gebracht en wees de scheidsrechter opnieuw naar de stip. Voor de tweede keer deze wedstrijd schoot Mitchell de bal achter de keeper en kwam het voor het eerst op voorsprong. Niet veel later floot de scheids voor het einde.

DSZ mag spreken van een sterke comeback na een slecht begin van de wedstrijd. Het geeft stof tot nadenken voor de heren die volgende week aantreden tegen Brakkenstein.