Niftrik terechte winnaar in laatste duel voor winterstop

Scheidsrechter

Takes, D.

Accommodatie

Onbekend

Waar zijn de tijden dat je in je blouse met korte mouwen lekker in het zonnetje naar voetbal kon gaan kijken. Onder barre winterse omstandigheden (gure, snerpende wind en regenbuien maken het kijken van de wedstrijd een zware opgave) speelde DSZ haar laatste wedstrijd voor de winterstop. Ondanks het slechte weer waren er nog enkele tientallen fans, die de wind en kou hadden getrotseerd.

De bezoekers uit Niftrik spelen mee om de bovenste plaatsen op de ranglijst, terwijl de jonge ploeg van trainer Hans Westerduin het nog moet doen met een plaatsje aan de onderkant van de lijst. Niftrik kon het meest gebruik maken van de wind, die over het veld joeg. De ploeg hanteerde meer dan regelmatig de lange bal en dat leverde vaak hachelijke situaties op voor het DSZ-doel. De thuisploeg probeert meer en meer om voetballend een oplossing te vinden. Hun spel is echter niet gebaat bij een wind, die de bal alle kanten opblaast.

Na tien minuten moest de scheidsrechter de wedstrijd stilleggen vanwege een blessure. Gelukkig voor alle betrokkenen was er bij toeval nog een KNVB-scheidsrechter aanwezig en kon de wedstrijd na enige vertraging hervat worden. Ergens in de 20ste minuut viel het eerste doelpunt voor de bezoekers. Bij een corner kon er vrij worden ingekopt, omdat de DSZ-verdediging niet helemaal goed stond opgesteld. Circa 10 minuten later kregen de bezoekers een tweede kerstcadeau. Bij een terugspeelbal op doelman Willem v.d. Akker bleek er nog een speler van Niftrik in de 16 meter aanwezig te zijn. Vol dankbaarheid werd de strik losgemaakt, de doos uitgepakt om daarna de bal in het lege doel te schieten. Ruststand 0-2.

DSZ probeerde in de tweede helft de bakens te verzetten, echter de ploeg slaagde er niet in om de verdediging van de bezoekers onder druk te zetten. In de 75ste minuut kwam de ploeg zelfs korte tijd met 10 man te staan. Drie wissels waren al doorgevoerd, toen Glenn Smeets met een blessure naar de kant moest. De verdediger kwam circa 7 minuten later, de pijn verbijtend, weer terug in het veld. Hij en zijn maten konden niet voorkomen dat de bezoekers nog twee keer scoorden. DSZ was leeggespeeld en moest met lede ogen toezien dat de 0-4 eindstand op het scorebord kwam. Deze stand lijkt aan te geven dat het een oprolpartij was. Niftrik heeft op dit moment een betere ploeg en is verdiend winnaar, echter de zege is enigszins geflatteerd en doet de prestatie van de thuisploeg, die hard werkte maar enigszins ongelukkig was, niet alle eer aan.